STEAUA - STANDARD 2-1 / Un august in flacari Steaua straluceste in Liga Campionilor
Visul patronului Gigi Becali de a se califica in grupele Ligii Campionilor s-a implinit. Steaua a trecut de belgienii de la Standard Liege cu scorul gener
STEAUA - STANDARD 2-1 / Un august in flacari Steaua straluceste in Liga Campionilor
Visul patronului Gigi Becali de a se califica in grupele Ligii Campionilor s-a implinit. Steaua a trecut de belgienii de la Standard Liege cu scorul general de 4-3 si va evolua alaturi de granzii Europei dupa o pauza de zece ani. A fost o seara de vis, pe care foarte putini dintre cei care gusta fotbalul o vor uita prea curand. Au fost 55.000 pe ""Lia Manoliu"", au mai fost cateva milioane a caror inima pulsa in ritmul impus de de catre echipa favorita. O noapte magica oferita suporterilor romani de catre o echipa fabuloasa. GREU. Nici nu se asezasera bine echipele in teren, ca Standard a deschis scorul prin sarbul Jovanovic. Era minutul 3 si totul parea sa se prabuseasca in sistemul gandit de Olaroiu pentru acest meci. Zecile de mii de voci au amutit o clipa, pentru ca apoi sa revina mai puternic si mai sacadat: ""Lupta Steaua, lupta Steaua!"". Inca zece minute dupa gol, elevii lui Oli nu s-au regasit, in timp ce belgienii pareau alta echipa decat cea din urma cu doua saptamani. SALVATOR. Venite in jurul minutului 30, ratarile lui Cristocea si Dica aveau sa vesteasca trezirea Stelei, care s-a resuscitat cu adevarat de abia in minutul 36. Atacantul adus de la Vaslui, Vali Badea, a primit o pasa fenomenala de la Goian, pentru ca apoi sa-l execute cu sange rece pe goalkeeperul belgian de la 18 metri. Pana la urma, a fost 1-1 la pauza, scor la care Steaua era deja calificata. In cel de-al doilea mitan, ""ros-albastrii"" au impins tot mai mult jocul catre buturile lui Standard, pentru ca acelasi Badea, care in urma cu un an era rezerva la o echipa care avea sa cunoasca gustul primei victorii in primul esalon de abia in retur, sa-si intregeasca seara magica cu un al doilea gol. Interceptand un balon, Badea a avansat rapid, marcand printr-un sut la coltul lung. MANIFESTATIE. Imediat dupa terminarea meciului, Piata Universitatii a fost luata cu asalt de cateva mii de suporteri stelisti, care nu au ezitat sa ocupe carosabilul, in ciuda faptului ca Jandarmeria interzisese explicit acest lucru. Cu putin inainte de miezul noptii, in piata si-au facut aparitia si jucatorii Stelei, care, pret de aproape un sfert de ora, au dialogat cu fanii. Dupa ce au plecat de la Universitate, fotbalistii s-au indreptat catre Parcul Herastrau, sarbatorind succesul la restaurantul ""Trattoria Il Calcio"". EXTAZ
a€žEste cea mai fericita clipa pe care am trait-o pAna acum. Nici nu ndrazneam sa ma gAndesc ca am sa ajung sa marchez am- bele goluri ale Stelei"
Valentin Badea
atacant Steaua PROMISIUNE
a€žAm stiut dintotdeauna ca voi ajunge sa traiesc aceasta clipa. N-am abandonat acest vis dupa eliminarea cu Rosenborg, iar Dumnezeu m-a ajutat din nou"
Gigi Becali
patron Steaua INCENDIU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.