Maine, legendarul grup britanic canta la Glasgow, pe Hampden Park, dupa care urmeaza Sheffield, Cardiff si ultimele doua concerte din Europa: la Bergen - Norvegia si Horsens - Danemarca. Turneul mondial ""A Bigger Bang 2005- 2006"" n-a fost

Maine, legendarul grup britanic canta la Glasgow, pe Hampden Park, dupa care urmeaza Sheffield, Cardiff si ultimele doua concerte din Europa: la Bergen - Norvegia si Horsens - Danemarca.

Turneul mondial ""A Bigger Bang 2005- 2006"" n-a fost lipsit de probleme: Guvernul chinez a cerut grupului sa nu cante Leta€™s Spend the Night Togheter si Brown Sugar, 15 concerte din turneul european au fost amanate dupa ce Richards a cazut din copac si a fost operat la cap, doua concerte din Spania au fost anulate din cauza laringitei lui Mick Jagger. Dar, dupa cateva zile de tratament intensiv, solistul si-a recuperat vocea si a fost in forma maxima pentru primele doua concerte acasa, la Londra. Initial, spectacolele au fost programate sa aiba loc cu ocazia inaugararii noului Wembley, dar constructorii nu au reusit sa termine lucrarile la timp si de aceea au fost mutate pe celebrul Stadion (de rugby) Twickenham.
UMOR BRITANIC. Cu ocazia primului show londonez, intre doua piese, Mick Jagger s-a adresat celor 55.000 de spectaori: ""Acum, noi toti trebuia sa fim pe Wembley, dar aici este foarte bine... Cred ca Wembley va fi gata pentru turneul de adio al grupului Arctic Monkeys!"" Dupa cum se stie, la aceasta ora, Arctic Monkeys este poate cea mai in voga trupa britanica din noul val, iar ziaristii britanici ii prezic un viitor stralucit. Apropo de ziaristi, intreaga presa britanica a fost laudativa la adresa celor de la Rolling Stones pentru prestatia lor de la Londra. ""Canta la cel mai inalt nivel, hiturile lor sunt prezentate cu atatea efecte de sunet si lumina cat permite tehnologia de ultima ora... Rolling Stones ar putea sa cante la fel de bine chiar si in urmatorii zece ani"" (Alexis Petridis - ""The Guardian"");
""Pe scena imensa, componentii grupului nu se pierd, dar proiectoarele ii fac parca mai slabi ca oricand... Este absolut incredibil cum niste sexagenari britanici pot sa aiba fizicul unor pusti de liceu"" (Andy Gill - ""The Independent""); ""... La un moment dat, o bucata din scena (actionata hidraulic) se desprinde si se indreapta (cu cei patru Stones pe ea) in mijlocul publicului, in timp ce ei canta ""Miss You"", cu un feeling fabulos. ""Daca ma pornesti, nu ma voi opri niciodata"", canta Jagger si rar poti auzi atat adevar spus intr-un cantec."" (David Sinclair - ""The Times"")

SUA, DIN NOU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.