La aproape un an dupa ce a fost dat in folosinta, Parcul Industrial Mures are primul investitor, dupa ce societatea "Chemtech Company" a inchiriat o suprafata de 6.000 de metri patrati pentru suma de 1.450 de euro anual, transmite corespondentul News
La aproape un an dupa ce a fost dat in folosinta, Parcul Industrial Mures are primul investitor, dupa ce societatea "Chemtech Company" a inchiriat o suprafata de 6.000 de metri patrati pentru suma de 1.450 de euro anual, transmite corespondentul NewsIn.
"Asa a iesit punctajul pe investitia care va fi realizata", a explicat juristul Parcului, Cornel Briscaru, suma modica de 4 euro/mp pe care o vor plati investitorii. Parcul Industrial Mures a generat numeroase controverse pe plan local, multe dintre autoritati nefiind de acord cu amplasarea acestuia la Ungheni.
Din diferite motive investitorii nu s-au aratat interesati de aceasta locatie. Pe de o parte Parcul Industrial Mures este in competitie cu alte 39 de asemenea obiective din tara. Pe de alta parte amplasarea acestuia chiar langa aeroport a impus anumite restrictii. Cladirile, de exemplu, nu pot sa depaseasca inaltimea de 12 metri pentru a nu perturba traficul de zbor. Constructia parcului a inceput in martie 2003 si a costat 5,86 milioane de euro, 75% din suma provenind din fonduri europene nerambursabile. Lucrarile au fost finalizate in august 2005 iar receptia s-a facut in toamna. Conducerea Consiliului Judetean a facut numeroase demersuri pentru atragerea investitorilor, insa fara succes.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.