Fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu (foto), sustine eliminarea din Legea Ticu a sintagmei ""securitatea ca politie politica"", declarandu-se astfel de acord cu propunerea liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu. Iliescu a declarat la
Fostul sef al statului, senatorul PSD Ion Iliescu (foto), sustine eliminarea din Legea Ticu a sintagmei ""securitatea ca politie politica"", declarandu-se astfel de acord cu propunerea liderului PNL, Calin Popescu Tariceanu.

Iliescu a declarat la emisiunea ""Sinteza Zilei"", de marti seara, de la Antena 3, ca toti cei care au semnat un angajament si au dat note informative au facut automat politie politica, chiar si in conditiile in care acele note au fost pozitive si nu au adus atingere libertatii unui om. Senatorul si-a argumentat punctul de vedere prin faptul ca tot ce a facut Securitatea a fost ""un fel de politie politica"", iar colaboratorii sai ""au facilitat actiunea pe care a desfasurat-o Securitatea"". Pe de alta parte, Iliescu a dezaprobat modul cum functioneaza CNSAS, spunand ca aceasta institutie nu ar trebui sa mai dea verdicte, iar dosarele politicienilor sa fie publicate pentru ca opinia publica sa judece.
OFITERII, LA VEDERE. La randul sau, presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Parvulescu, a pledat ieri pentru publicarea pe site-ul CNSAS a numelor tuturor ofiterilor de Securitate deconspirati, astfel incat ""bunul simt"" al opiniei publice sa stabileasca daca ei sunt vinovati sau nu. Parvulescu a aratat ca pana in prezent au fost deconspirati doar 131 de ofiteri dintr-un numar de peste 13.000 cat se aprecia ca erau in 1990.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.