Domnul Boc are doua facultati. Este si sef de partid. Care musteste de securisti. Domnul Boc era suparat, in iulie 2005, pe Curtea Constitutionala. Fiindca avea prea multi PSD-isti in ea. Adica, fosti demnitari ai PSD. Ma rog, il pot intelege. A facu
Domnul Boc are doua facultati. Este si sef de partid. Care musteste de securisti. Domnul Boc era suparat, in iulie 2005, pe Curtea Constitutionala. Fiindca avea prea multi PSD-isti in ea. Adica, fosti demnitari ai PSD. Ma rog, il pot intelege. A facut si o afirmatie, care a aparut in Ziua din 15 iulie 2005:
""Nicaieri, in lume, nu exista posibilitatea ca ministri si parlamentari ai Puterii sa fie plasati pe functii, in cadrul Curtii Constitutionale.""
Se referea la fosta putere PSD. Adica, membrii Curtii Constitutionale nu sunt, nicaieri in lume, numiti pe criterii politice. Cam tot atunci, pe 14 iulie 2005, in New York Times, aparuse articolul lui Linda Greenhouse, ""Picking Non-Judge Justice Would Return to Tradition"". Acolo se arata ca, in Curtea Suprema din SUA (echivalentul Curtii Constitutionale de la noi), au servit 108 membri. Din cei 108 membri, 9 fusesera attorney general (un fel de combinatie intre ministru de justitie si procuror general - functie politica de membru al guvernului), 6 senatori, 2 membri ai Camerei Reprezentantilor, 3 guvernatori, 7 detinusera alte pozitii guvernamentale, toate aceste functii fiind politice!
Mda, omul preda Drept Constitutional! Stiu, nu e obligatoriu sa citesti New York Times!
Conform Rador, BBC a transmis, pe 14 august 2006, la ora 7:15, declaratia lui Boc:
""Daca vor exista cazuri de persoane care au facut politie politica in PD, nu numai ca isi vor pierde demnitatea publica pe care o au, oricare ar fi ea, deputat, senator, primar, consilier local si judetean, dar vor fi si exclusi din partid, pentru ca asta inseamna ca au inselat opinia publica atunci cand au declarat ca nu au facut politica. Dar, evident, asta trebuie demonstrat de CNSAS si, eventual, de instantele de judecata.""
Aha, care va sa zica, ii da afara doar pe aia care au facut ""politie politica"" in baza deciziei CNSAS si a instantelor! Adica, in sensul legii! Aha!
Conform Rador, Radio Romania Actualitati a transmis pe 14 august 2006, ora 22:00, declaratia lui Boc:
""Persoanele care au facut politie politica nu au ce cauta in PD si, daca este sa mergem mai departe, sa definim ce inseamna politie politica, din partea PD, orice persoana care a avut un angajament semnat cu Securitatea si a dat o nota informativa a facut politie politica si nu are ce cauta in randurile PD sau sa detina o functie publica din partea PD, pentru a fi foarte clari si foarte directi. Deci, daca ai avut un angajament cu Securitatea semnat, ai dat o nota informativa, inseamna ca ai facut politie politica si ai colaborat cu Securitatea, in acest sens.""
Aha, care va sa zica, nu ii mai da afara in baza deciziei CNSAS si a instantelor! Ci, pur si simplu, daca ""au avut un angajament cu Securitatea semnat"" si ""au dat o nota informativa""! Aha!
Conform Rador, BBC a transmis pe 22 august 2006, la ora 7:06, declaratia lui Boc:
""Nu fac altceva decat sa cer CNSAS-ului sa-si faca datoria. Si orice persoana care se va dovedi ca a facut politie politica, in sensul actual al legii sau al legii modificate, va fi exclusa din partid si isi va pierde functia pe care o are din perspectiva sustinerii politice a Partidului Democrat.""
Aha, care va sa zica, ii da iar afara doar pe aia care au facut ""politie politica"" in baza deciziei CNSAS si a instantelor! Adica, in sensul legii! Aha!
Dragii mei, credeti ca am scris propozitii suficient de scurte, ca domnul Boc sa poata citi acest text? Stiti, domnia sa are doar doua facultati (nu ma refer la cele mintale) si preda la universitate!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.