Filmele ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"", de Catalin Mitulescu, si ""A fost sau n-a fost?"", de Corneliu Porumboiu, vor participa in aceeasi sectiune, Contemporary World Cinema, la Festivalul de la Toronto (7-16 septembrie), unul dintre cel
Filmele ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"", de Catalin Mitulescu, si ""A fost sau n-a fost?"", de Corneliu Porumboiu, vor participa in aceeasi sectiune, Contemporary World Cinema, la Festivalul de la Toronto (7-16 septembrie), unul dintre cele mai mari evenimente de profil, informeaza publicatia Variety, citata de Mediafax.

La cea de-a 31-a editie, festivalul va include 352 de filme din 61 de tari. Atat ""Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii"", cat si ""A fost sau n-a fost?"" au avut premiera mondiala la Cannes, in mai, de unde s-au intors cu premii. Actrita Dorotheea Petre a obtinut premiul de interpretare feminina in sectiunea ""Un Certain Regard"", pentru rolul din filmul lui Mitulescu, in timp ce primul lungmetraj al lui Porumboiu a luat Camera da€™Or pentru debut si premiul Label Europa Cinema.
Renumele festivalului din Canada a crescut de la an la an, iar acum este considerat, alaturi de Cannes, Berlin si Sundance, unul dintre principalele evenimente ce prezinta filme care vor concura la Oscar sau la alte premii anul viitor. Editia de anul acesta va atrage mai multe vedete decat de obicei. Sunt asteptati actorii Brad Pitt, Russell Crowe, Jennifer Lopez, Sean Penn, Liam Neeson, Jude Law, Dustin Hoffman, Peter Oa€™Toole si Anthony Hopkins.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.