Cornelia Catanga a inregistrat la OSIM numele evenimentului pe care il va organiza in noiembrie: Festivalul de muzica lautareasca si tiganeasca. Anul acesta, solista Cornelia Catanga este pusa pe fapte mari. Dupa ce a fost numita presedinta Comi
Cornelia Catanga a inregistrat la OSIM numele evenimentului pe care il va organiza in noiembrie: Festivalul de muzica lautareasca si tiganeasca.


Anul acesta, solista Cornelia Catanga este pusa pe fapte mari. Dupa ce a fost numita presedinta Comisiei de Femei a Partidei Rromilor PRO Europa, ea si-a propus sa organizeze, in noiembrie, primul festival de muzica lautareasca si tiganeasca din Romania. Asta vrea sa insemne ca, dupa concursul propriu-zis la care se pot inscrie si copiii, cei mai talentati interpreti ai muzicii de gen vor fi invitati sa sustina recitaluri.
DE CALITATE. Interesant este ca evenimentul, ce va fi transmis in direct de catre un post de televiziune ( momentan, Catanga este in negocieri), se va desfasura cu usile inchise: ""Nu pot lasa pe oricine sa intre in sala, deoarece ar fi taraboi si coji de seminte pe jos. In sala trebuie sa fie liniste, sa fie oameni de calitate"", spune ea. Cum e si firesc, va fi si un juriu valoros, al carui presedinte a fost numita celebra Gabi Lunca: ""Dumneaei a acceptat cu drag propunerea noastra. Mai greu va fi sa fac o lista cu solistii care vor sustine recitaluri, caci multi interpreti de renume au reusit, intr-un timp record, sa mutileze muzica lautareasca"". Din spusele sale, s-ar putea ca pe scena sa nu urce nici Nelu Ploiesteanu si nici Viorica din Clejani, despre care Catanga spune ca s-au cam distantat de ceea ce inseamna cu adevarat muzica lautareasca. Daca va intrebati din ce anume bani va fi demarat acest proiect, Cornelia ne-a declarat ca mizeaza pe sponsorizarea unor firme importante, dar si pe un buget din partea Primariei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.