Dosarul penal in care protagonisti sunt oamenii de afaceri Ovidiu Tender (foto) si Marian Iancu va ajunge astazi pe masa judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au finalizat ancheta RAFO-Carom, constatand ca, prin mai multe infractiuni economico-financiare, SC Carom SA Onesti a fost prejudiciata cu peste 1.400 de miliarde de lei. Tender si Iancu, primul arestat, al doilea liber, vor fi judecati pentru spalare de bani (peste 1.100 de miliarde de lei), crima organizata, instigare la abuz in serviciu si insela-ciune. Pe langa cei doi au mai fost deferiti justitiei alti patru inculpati: Cicilia Dumitrescu, Marin Badea, Toader Gaureanu si Bogdan Salajan.
""MODUS OPERANDI"". Anchetatorii au stabilit ca Tender si Iancu au fost initiatorii unui grup de crima organizata, in care fiecare membru avea un rol bine determinat, cu scopul de a obtine nelegal disponibilitatile financiare pe care Carom le detinea la una din societatile grupului controlat de cei doi. Cu un ""modus operandi"" in patru etape, desfasurat pe parcursul a doi ani (2002-2004) cei doi afaceristi si acolitii lor au urmarit pe de o parte obtinerea unei distributii exclusive de carburanti de la Carom si implicit acumularea de datorii catre rafinarie, iar pe de alta parte exonerarea de la o viitoare achitare a obligatiilor financiare.