Un studiu realizat in SUA atrage atentia ca obezii vor domina secolul al XXI-lea. Intre 1980 si 2001, numarul sugarilor de 0-6 luni cu greutate mare a crescut cu 74%. Or, depasirea greutatii normale la varsta de 6 luni duce la obezitate peste cat
Un studiu realizat in SUA atrage atentia ca obezii vor domina secolul al XXI-lea. Intre 1980 si 2001, numarul sugarilor de 0-6 luni cu greutate mare a crescut cu 74%.

Or, depasirea greutatii normale la varsta de 6 luni duce la obezitate peste cativa ani. Prof. dr. Constantin Dumitrache avertizeaza ca obezitatea la copii este mult mai severa decat la adulti. ""In copilarie creste numarul celulelor adipoase, pe cand in cazul adultilor, obezitatea se caracterizeaza prin cresterea volumului celulelor adipoase. Volumul se poate micsora, dar numarul celulelor adipoase ramane constant. De aceea, 80%-90% dintre copiii obezi vor deveni adulti obezi."" Prof. Matthew Gillmam de la Universitatea Harvard, autorul studiului, a constatat cea mai mare crestere a procentului de copii obezi in primele luni de viata. Numeroase studii au aratat ca ingrasarea rapida in primele 6 luni de viata predispune la obezitate. Dovada: in randul copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 9 ani, incidenta obezitatii a trecut de 60% din 1980 pana in prezent. (Steluta Indrei )


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.