Nou-venita pe piata bancara romaneasca Investkredit Bank a trecut deja la fapte. Membra grupului Volksbank negociaza acordarea de credite imobiliare in valoare totala de 120 milioane euro, transmite Mediafax. "Bugetul inital al reprezentantei din Rom

Nou-venita pe piata bancara romaneasca Investkredit Bank a trecut deja la fapte. Membra grupului Volksbank negociaza acordarea de credite imobiliare in valoare totala de 120 milioane euro, transmite Mediafax. "Bugetul inital al reprezentantei din Romania pentru acest an a fost de 30-40 milioane de euro, dar suntem in diverse stadii de negociere pentru credite in valoare de trei ori mai mari decat acest buget. Piata imobiliara din Romania are un potential important", a declarat ieri Claudius Ferentz, sef al reprezentantei Investkredit in Romania.
De asemenea, Ferentz a precizat ca Investkredit va finanta dezvolarea unei retele de hypermarketuri pe piata din provincie. Proiectele care ar putea fi finantate de Investkredit vizeaza atat achizitia de imobile, cat si dezvoltarea de proprietati noi pe toate segmentele. "Stocul de proprietati imobiliare, in special de spatii de birouri, logistica si de retail este inca foarte redus in Romania, comparativ cu alte tari din Europa Centrala si de Est. Din acest motiv chiar daca randamentele investitiilor sunt in scadere vor fi investitori interesati care sa acopere acest decalaj dintre Romania si alte state din regiune", a afirmat Ferentz.

Randamente de 8% pe imobiliare

In opinia sefului Investkredit Romania, randamentele investitiilor - estimate de companiile imobiliare la 7,8%-8% - nu se vor mai reduce prea mult si se vor stabiliza, pe fondul aparitiei unui numar mai mare de produse finite pe piata. "In prezent pe piata romaneasca sunt prea multi bani si prea putine proiecte. In urmatorii unul sau doi ani pe piata vor aparea un numar mare de proiecte de retail, de birouri si de logistica", a apreciat Ferentz. Pe langa finantarea achizitiilor si dezvoltarilor de proiecte imobiliare, Investkredit vizeaza si piata finantarilor corporatiste, prin credite de investitii si finantare de achizitii de companii. "Vizam mai ales companiile din randul doi, ca marime. Vom aduce produse inovatoare pentru aceste firme", a spus reprezentantul Investkredit. Firma va lansa anul viitor un produs deja prezent pe piata austriaca, prin care va oferi firmelor mici si mijlocii accesul la piata de capital prin emisiuni de obligatiuni.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.