Peste 3.000 de persoane au cazut in plasa a doi escroci din Marea Britanie, care vindeau pe internet vacante inexistente. Prin intermediul unor site-uri isi amageau clientii cu destinatii exotice. Internetul a devenit modalitatea preferata p
Peste 3.000 de persoane au cazut in plasa a doi escroci din Marea Britanie, care vindeau pe internet vacante inexistente. Prin intermediul unor site-uri isi amageau clientii cu destinatii exotice.


Internetul a devenit modalitatea preferata pentru alegerea unei destinatii de vacanta. De asemenea, numarul celor care isi platesc sejurul in varianta online este in crestere continua. Din pacate, clientii uita sa mai verifice autenticitatea agentiei de turism care ofera destinatiile turistice. Asa s-a intamplat cu 3.000 de britanici, care au fost inselati prin intermediul a cinci site-uri care promiteau vacante ""de neuitat"". Clientii ghinionisti au platit sejururi de mii de dolari (inclusiv pachete speciale pentru luna de miere) in conturile a doi escroci ale caror birouri se aflau in apropierea Londrei. Dupa cum se arata intr-un comunicat al Asociatiei Agentiilor de Turism Britanice (www.abta.com), mai multi turisti au facut o serie de sesizari dupa ce au vazut ca agentia in cauza isi inchisese birourile, iar reprezentantii sai erau de negasit.
OFERTE ""DE NEUITAT"". Politia a intreprins o serie de cercetari si a retinut doua persoane (un barbat si o femeie). Cei doi pusesera in scena cinci site-uri care contineau oferte atragatoare, toate fiind acum inchise: www.sunmedresorts.com, www.unbeatableholidays.com, www.holidaysforunder200pounds.com, www.holidayrez.com, www.holidayez.com.
Dupa cum se arata in ancheta politiei, majoritatea rezervarilor au fost facute in perioada aprilie-august. Cele cinci site-uri erau inregistrate pe numele a doua firme: Fleetwood Holidays si Sun Orient. In ultimele zile, forumul site-ului holidaywatchdog.com s-a umplut cu plangerile celor care au fost pacaliti de ofertele celor cinci site-uri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.