Numarul copiilor care au murit in incendii a crescut in acest an cu 30%. Cea mai mare parte dintre ei oreprezinta copiii lasati singuri in casa. Nici unul dintre parinti nu a fost tras la raspundere. Saptamana trecuta, un copil de 10 ani lasat

Numarul copiilor care au murit in incendii a crescut in acest an cu 30%. Cea mai mare parte dintre ei oreprezinta copiii lasati
singuri in casa. Nici unul dintre parinti nu a fost
tras la raspundere.

Saptamana trecuta, un copil de 10 ani lasat nesupravegheat in curte s-a jucat cu un redresor neizolat si s-a electrocutat. A murit pe loc.
La inceputul anului, intr-un cartier din Iasi cinci copii au ars ca tortele in propria locuinta, in vreme ce parintii erau plecati cu treaba in oras. Unul din copii, cel de 12 ani, a rasturnat o lumanare lasata aprinsa si casa a luat foc. Din cei noua minori aflati inauntru, doar patru au reusit sa scape. Ceilalti copii cu varste de 2, 4, 6, 8 si 9 ani au ars de vii. Singurul vinovat pentru acest incident a fost gasit copilul de 12 ani, pentru care politia a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa. Parintii care si-au lasat opt copii minori doar in grija unei fete de 22 de ani nu au fost trasi la raspundere.

VICTIME SIGURE. In Romania, pana la sfarsitul lunii trecute, 20 de copii sub 14 ani au murit si alti 19 au fost raniti din cauza incendiilor. Numarul minorilor decedati a crescut cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). ""Cei mai multi dintre minorii care au decedat si dintre cei care au provocat incendii sunt copii lasati singuri in casa"", apreciaza purtatorul de cuvant al IGSU, Adrian Maghiar. In cele 20 de cazuri inregistrate in acest an, sapte dintre copii au decedat datorita focului deschis in spatii inchise, cinci din pricina mijloacelor de incalzire improvizate sau in afara controlului. Din totalul incendiilor de la inceputul anului, 429 au fost provocate de copii nesupravegheati care s-au jucat cu focul.

CAPCANA. Baietelul a cazut intr-o oala lasata pe jos de o ruda


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.