Aproape 43.000 de absolventi de liceu din toata tara au inceput ieri cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului, cu proba la limba si literatura romana. Absolventii de liceu nu se lupta doar cu emotiile inerente examenului, ci si cu caldura din clase.

In Bucuresti, canicula a devansat prima proba a examenului, care a inceput mai devreme cu o ora si jumatate, a declarat Cristian Alexandrescu, inspectorul general scolar al Capitalei.Testul a inceput la ora 7:30 sau cel tarziu 8:00, in loc de 9:00, cum a fost anuntat initial. In plus, Alexandrescu le-a cerut presedintilor comisiilor de examen sa aleaga pentru test salile ferite de soare. De asemenea, candidatii sunt admisi in clasa cu apa sau suc, iar daca se simt rau din cauza caldurii pot intrerupe prezentarea subiectului pana cand starea sanatatii lor va fi ameliorata.
CATEGORII SPECIALE. Printre candidati se numara si absolventi de liceu din promotiile anterioare, dintre care cei mai multi muncesc in strainatate. ""Capsunarii"" spun ca au nevoie de diplome pentru a se putea califica in meseriile pe care le pratica peste hotare. O alta categorie importanta este formata din angajati ai MAI sau MApN carora li se cere, din 2007, sa fie absolventi cel putin de studii medii.

""VETERANI""