Un sondaj recent desfasurat pe portalul www.didactic.ro in randul profesorilor a demonstrat importanta din ce in ce mai mare pe care ei o acorda folosirii calculatorului in educatie. Peste 86% dintre cei care au raspuns la sondaj considera lectii

Un sondaj recent desfasurat pe portalul www.didactic.ro in randul profesorilor a demonstrat importanta din ce in ce mai mare pe care ei o acorda folosirii calculatorului in educatie. Peste 86% dintre cei care au raspuns la sondaj considera lectiile interactive utile si foarte utile in predare, o motivatie fiind aceea ca ele permit intelegerea facila a unor fenomene si procese greu de explicat prin mijloace clasice. 41,5% dintre profesori considera ca, inca de la gradinita, calculatorul ar fi util in invatare, in timp ce 42,6% cred ca perioada optima de la care copiii pot incepe sa invete cu ajutorul calculatorului este in clasele I-IV. Tot mai multi profesori recomanda parintilor sa achizitioneze software educational pentru copiii lor. Altfel, exista pericolul ca cei mici sa utilizeze calculatorul doar pentru distractie (jocuri, muzica si filme), in dauna pregatirii pentru scoala.
Profesorii insisi au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult calculatorul in educatie. 60% dintre respondentii sondajului de pe didactic.ro utilizeaza calculatorul mai mult de trei ore pe zi, iar 34,6% intre doua si trei ore. www.didactic.ro este pricipala destinatie pe internet a profesorilor din Romania si are peste 110.000 de vizitatori lunar in timpul anului scolar. 62,8% considera ca, accesand resursele de pe acest portal, activitatea la clasa li s-a imbunatatit, iar 84% considera didactic.ro mai util decat alte portaluri educationale.
In Romania, produsele de tip software educational pot fi gasite in marile retele de magazine (Diverta, Flanco, UltraPro
Computers, Flamingo, Depozitul de Calculatoare), cele mai vandute fiind lectiile
interactive INTUITEXT, realizate de compania Softwin.
INTUITEXT ofera cea mai moderna colectie de software educational din Romania, ce cuprinde opt pachete de lectii de fizica, chimie, biologie, geografie pentru liceu, precum si editia electronica a colectiei de 110 ani a Gazetei Matematice. Lor li se adauga cele mai noi produse lansate: ""Provocarea faraonului"" si ""Secretul lui Euclid"" - prima colectie de software educational ce acopera integral capitole din programa de geometrie pentru gimnaziu.
INTUITEXT este singura organizatie din Romania care furnizeaza solutii pe baza celei mai noi colectii de standarde internationale in educatie, SCORM 2004. Astfel, s-au realizat primele produse din Romania in care elevul este ghidat pas cu pas in procesul de invatare. Toate produsele INTUITEXT sunt avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, fiind conforme cu programa scolara romaneasca.

www.intuitext.ro


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.