Seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, si Dinu Patriciu, seful Rompetrol, au fost ieri la Parchetul Instantei Supreme. Citati in aceeasi zi, primul a spus procurorilor povestea cu accidentul de motocicleta, al doilea a aflat ca este acuzat de o i
Seful Guvernului, Calin Popescu Tariceanu, si Dinu Patriciu, seful Rompetrol, au fost ieri la Parchetul Instantei Supreme. Citati in aceeasi zi, primul a spus procurorilor povestea cu accidentul de motocicleta, al doilea a aflat ca este acuzat de o infractiune mai grava.

Intalnirea lui Tariceanu cu procurorii, cei care au competenta si misiunea de a deslusi cauzele si conditiile in care motocicleta premierului s-a ciocnit violent cu masina firmei DuPont, a durat aproximativ o ora.
UNUL, PE USA DIN FATA. In acest timp, seful Executivului a dat detalii despre accident, dar si despre conditiile in care SPP l-a lasat sa se plimbe cu motocicleta fara antemergator. Imediat dupa accident, Serviciul de Paza a precizat ca premierul Tariceanu isi asumase intreaga raspundere pentru timpul in care conduce autovehicule, exonerand SPP in acest sens.
El a intrat si a iesit din cladirea Parchetului pe usa principala si a refuzat sa spuna amanunte jurnalistilor. Accidentul s-a petrecut la 25 iulie, in comuna Petresti din judetul Ilfov, in timp ce premierul se deplasa cu motocicleta Harley Davidson dinspre DN1 spre localitatea Corbeanca. El a spus procurorilor ca se afla intr-o ""deplasare privata"", motiv pentru care nu avea antemergatori, ci doar escorta SPP. Premierul nu a putut identifica exact curba care i-a dat de furca, dar a precizat ca la un viraj la dreapta a vazut pe sensul lui de mers nisip, pietris si denivelari. El a ales sa evite un derapaj apropiindu-se mai mult de axul drumului, dar, cum curba era prea stransa, a patruns ""foarte putin pe contrasens"". Tariceanu a povestit ca si-a dat seama ca nu mai are timp sa evite accidentul atunci cand a vazut in fata Fordul Mondeo (apartinand firmei DuPont Romania), care se deplasa regulamentar. Atunci a facut o ""manevra de-a motocilistilor"": a inclinat Harley-ul spre dreapta si i-a dat drumul de coarne, separandu-se astfel de motocicleta care a lovit frontal Fordul. El a spus anchetatorilor ca in momentul impactului circula cu viteza legala de ""50-60 km pe ora"". Cum soferul Fordului nu a suferit leziuni si nimeni nu a consumat bauturi alcoolice, procurorii apreciaza ca fapta premierului nu constituie infractiune. In zilele urmatoare vor fi audiate cateva persoane de la SPP.
PRIETENUL, PE USA DIN SPATE. Dinu Patriciu a aflat de la Parchet ca este acuzat de o infractiune mai grava (delapidare in forma continuata), care i-ar aduce inculpatului un spor la pedeapsa de cinci ani. Iesind de la Parchet, Dinu Patriciu a spus ca procurorii i-au schimbat acuzatia dupa ce au constatat ca la partea din dosar privind creanta Libia a fost depus un contract de cesiune de anul trecut, mai exact din 17 august 2005.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.