Cele doua ""doamne"" din conducerea ARIS, care si-au pus poalele in cap in direct la televizor saptamana trecuta, au fost excluse ieri din PD.

Presedintele PD, Emil Boc, a iesit public, transant, sa anunte delimitarea partidului de cei doi demnitari, pentru ca au adus ""grave prejudicii de imagine partidului"", si numirea in fruntea ARIS a lui Marian Neagu, un tanar de 31 de ani, fost consilier al vicepremierului Pogea, pentru a mai ""spala"" imaginea institutiei. In realitate, Boc a exagerat insa anuntul ""pentru a nu dilua mesajul catre presa"", pentru ca excluderea efectiva nu s-a produs inca, ea apartinand organizatiilor locale din care fac parte Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile, pana mai ieri presedinte si vicepresedinte la Agentia Romana pentru Investitii Straine, care s-au razboit pe ecranele televizoarelor, acuzandu-se reciproc de afaceri necurate si spagi incasate la conducerea ARIS. ""Orice demnitar trebuie sa-si exercite functia potrivit prevederilor legale. In masura in care nu are asemenea capacitate, trebuie sa plece. Asa au plecat aceste doamne. Nu am crezut, atunci cand le-am nominalizat, ca pot fi in stare de asa ceva. Ne-au dezamagit pe toti, iar solutia este radicala si fara echivoc"", a spus tantos Boc.
CINE RASPUNDE? Cand a fost intrebat insa cum au ajuns in functie cele doua ""doamne"", liderul PD a afirmat ca propunerea lor a fost facuta de organizatia de Ialomita, respectiv de Organizatia Oamenilor de Afaceri din PD, o structura condusa de senatorul Marius Marinescu, care au ""raspunderea politica pentru nominalizarile facute, in fata BPN"". Cazul lui Marinescu insa, acuzat chiar de fosta sa protejata Mara Cristina ca ar sta la baza conflictului de la ARIS, prin incercarea de impunere a actualei sale protejate, Gabriela Vasile, nu a fost discutat ieri de conducerea PD. Anca Boagiu si Liviu Negoita au cerut si excluderea lui din partid, insa Emil Boc a pasat deznodamantul pana cand va veni raportul comisiei de etica a partidului, sesizata de mai multi lideri PD impotriva lui Marinescu.

""CINE E TEODORESCU?""