Zeci de oamenii au lesinat pe strazi, ieri, in cea mai fierbinte zi din an, iar telefonul de la serviciul ambulanta a sunat tot timpul. Numai in Capitala s-au inregistrat, in opt ore, peste patru sute de solicitari, majoritatea din cauza caldurii exc
Zeci de oamenii au lesinat pe strazi, ieri, in cea mai fierbinte zi din an, iar telefonul de la serviciul ambulanta a sunat tot timpul. Numai in Capitala s-au inregistrat, in opt ore, peste patru sute de solicitari, majoritatea din cauza caldurii excesive, precum si un deces. Canicula din ultimele zile a facut doua victime si in Buzau, respectiv un batran de 76 de ani, care a decedat dupa ce a muncit la camp, si un tanar de 28 de ani, care a murit in urma unui stop cardio-respirator.
La Bistrita, un tanar de 26 de ani a facut ieri o criza de epilepsie din cauza caldurii, prabusindu-se in strada chiar la iesirea din biserica in care se rugase.
In Braila o femeie cunoscuta cu afectiuni cardiace a decedat sambata in casa, tot din cauza caldurii. A facut stop cardio-respirator. Tot sambata un tanar de 18 ani si-a rupt coloana cervicala dupa ce a sarit in Dunare pentru a se racori. Acum doua zile, o femeie de 60 de ani, din Galati, a murit dupa ce a facut infarct tot din cauza temperaturilor ridicate. Femeia se afla in statie la autobuz si a lesinat, iar oamenii au chemat imediat ambulanta care a transportat-o la spital.
VIN PLOILE! De luni vremea va deveni instabila in toata tara, potrivit unei avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, cotata cu cod galben. Pe arii extinse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, care vor lua aspect de vijelie. Izolat va cadea grindina. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 25... 30 l/mp. In Maramures, nordul si estul Transilvaniei, Moldova, estul Munteniei, nordul si vestul Dobrogei, dar si la munte, cantitatile de apa vor depasi izolat 60... 70 l/mp. Exceptie fac sudul Moldovei, al Baraganului si al Dobrogei, unde va continua sa fie cald. (Nicoleta Burnariu, Daniel Mihalascu, Anca Ardeleanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.