Ministrul Integrarii Anca Boagiu (foto) va propune la inceputul lunii viitoare modificarea legii privind Consiliile de Dezvoltare Regionala, in sensul introducerii in componenta acestor consilii si a reprezentantilor structurilor academice si ai soci
Ministrul Integrarii Anca Boagiu (foto) va propune la inceputul lunii viitoare modificarea legii privind Consiliile de Dezvoltare Regionala, in sensul introducerii in componenta acestor consilii si a reprezentantilor structurilor academice si ai societatii civile.

Astfel, spune ministrul, banii europeni nu vor mai fi acordati doar pe criterii politice. Conform legii aflate in vigoare, aceste CDR sunt conduse de presedintii de Consilii Judetene si Locale. Aceasta politizare in alegerea proiectelor regionale pentru finantarea cu bani europeni, vazuta ca una dintre ""verigile slabe"" cu care autoritatile de la Bucuresti se confrunta, a condus la pierderea multor fonduri, deoarece partea tehnica a proiectelor nu era corespunzatoare standardelor impuse de UE, a explicat Boagiu. Intentia nu este insa noua, ministrul Boagiu a mai incercat o data sa modifice aceasta lege, insa oficialii europeni nu au sustinut propunerea. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.