Adio ascultari! Presedintele american, George W. Bush, a primit o lovitura in lupta sa antiterorista. Si nu din afara tarii, ci de la justitie. O judecatoare a ordonat oprirea programului de ascultari telefonice fara mandat, sustinut si introdus
Adio ascultari! Presedintele american, George W. Bush, a primit o lovitura in lupta sa antiterorista.

Si nu din afara tarii, ci de la justitie. O judecatoare a ordonat oprirea programului de ascultari telefonice fara mandat, sustinut si introdus de presedinte. Justificarea? Seful Executivului si-a depasit prerogativele.
PLANGERE. Anna Diggs a fost insarcinata sa rezolve o plangere depusa la tribunalul federal din Detroit de mai multe asociatii de aparare a libertatilor civile. Plangerea a fost facuta impotriva agentiei americane de securitate NSA, care a coordonat Programul de Supraveghere Terorista. Programul, realizat dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, a permis ascultarea convorbirilor telefonice intre Statele Unite si strainatate fara mandat judecatoresc. Presa a aflat abia in decembrie anul trecut despre aceste practici, contestandu-se vehement. Administratia de la Washington a reactionat cu duritate fata de aceasta decizie. (Marina Constantinoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.