COLABORARI SECUa€™ - Mihail Hardau zice ca ""NU""

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a spus ieri ca Securitatea a incercat timp de sase luni sa il racoleze, insa el nu a cedat. ""Au incercat sa ma racoleze pe tema studentilor straini, dar nu au putut. Nu eram santajabil, asa cum nu sunt nici in prezent. M-au amenintat ca imi voi pierde postul daca nu colaborez, dar i-am refuzat"", a sustinut Hardau. Totodata, acesta a tinut sa precizeze ca ""ceea ce spune rectorul de la Iasi este o aberatie"". (C.V.)

ARAD SI CARAS - Conservatorii au iesit din Coalitie
Biroul Executiv al PC Arad a decis ieri iesirea din Coalitie, la nivel local. Analizand protocolul de colaborare in intregime, Biroul Executiv a hotarat prin vot secret (12 voturi pentru, un vot impotriva) ca acesta este caduc. ""Oricum, la nivelul judetului nostru, Coalitia si nici Alianta nu au functionat nici macar o zi si inca de la inceput s-a dorit sa nu functioneze"", a spus presedinta organizatiei de Arad a PC, Lia Ardelean. Tot ieri, organizatia PC din Caras-Severin a luat aceeasi masura. (Andrei Ando)

MURES - Acuze in Alianta
Liderul PNL Mures, Eugen Nicolaescu, l-a atacat dur ieri pe colegul sau, democratul Dorin
Florea, primarul municipiului Targu Mures, suparat ca acesta din urma i-a acuzat pe liberali ca ii franeaza activitatea. Nicolaescu a spus ca pe primarul Florea nu il opreste nimeni sa faca ceea ce crede de cuviinta, dar ""important este sa fie potent"". ""Dupa opinia mea, nu cred ca are o asemenea potenta, decat verbala. In rest, demagogie cat cuprinde la un primar caraghios, pe care ar trebui sa-l tamponam de cate ori sare calul"", a mai spus Nicolaescu, adaugand ca Florea este ""nepriceput si rau intentionat"". (C.V.)