Oferta primita de ONU pentru formarea fortei internationale interimare este insuficienta. ONU, DEZAMAGITA. Dintre cele 23 de state participante la reuniunea ONU din New York, circa o treime au facut ""propuneri relativ ferme"", o alta treime au fac
Oferta primita de ONU pentru formarea fortei internationale interimare este insuficienta.
ONU, DEZAMAGITA. Dintre cele 23 de state participante la reuniunea ONU din New York, circa o treime au facut ""propuneri relativ ferme"", o alta treime au facut ""oferte conditionate"", iar restul s-au declarat ""mult mai prudente"", a declarat un reprezentant ONU fara sa nominalizeze tarile respective. El a precizat ca ONU este ""dezamagita"" ca Franta nu a oferit decat un contingent format din 200 de persoane, care se adauga celor 200 aflate deja in Liban.
Potrivit unor surse citate de AFP, Romaniei i s-a cerut un batalion de militari, iar Bulgaria si-a anuntat deja disponibilitatea de a trimite trupe, insa decizia finala va fi facuta publica de premierul abia in cursul zilei de duminica. Bangladesh, Indonezia, Malaysia si Nepal au propus fiecare expedierea cel putin a unui batalion, iar Danemarca a promis doua nave de razboi. Spania, Maroc si Belgia urmeaza sa analizeze situatia inainte de a-si lua un angajament ferm. Italia si-a anuntat decizia de a masa trupe in sudul Libanului, dar autoritatile de la Roma nu au spus despre cati militari este vorba. Germania si-a anuntat contributia cu unitati navale capabile sa monitorizeze zona de coasta libaneza si cu trupe terestre pentru misiuni de patrulare la frontiera dintre Liban si Siria.
Intre timp, miscarea Hezbollah a inceput, ieri, sa distribuie cate 12.000 de dolari familiilor ale caror locuinte au fost distruse de raidurile israeliene efectuate in sudul Beirutului. Hezbollah nu a precizat care este originea banilor, dar a anuntat ca acestia vor fi distribuiti unui numar de 15.000 de proprietari.
ATAC. Pe de alta parte, aviatia israeliana a lansat ieri patru tiruri de rachete asupra unei regiuni nepopulate din nord-estul Libanului. Potrivit politiei libaneze, tintele s-au aflat in valea Bekaa. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.