Consultantul junior de recrutare este pozitia de la care, de obicei, se pleaca pentru construirea unei cariere in domeniul resurselor umane. Pozitia de consultant junior exista firme de recrutare de personal, dar nu numai, numeroase companii care
Consultantul junior de recrutare este pozitia de la care, de obicei, se pleaca pentru construirea unei cariere in domeniul resurselor umane.

Pozitia de consultant junior exista firme de recrutare de personal, dar nu numai, numeroase companii care isi propun sa-si dezvolte departamentul de relatii umane infiintand acest post. De la caz la caz, cerintele pentru candidati sunt conoasterea a cel putin unei limbi straine si bune abilitati de comunicare, dar si cunostinte de operare a calculatorului, in general cunostintele clasice de Office. Principalele responsabilitati sunt operarea si administrarea bazei de resurse umane a companiei, analizarea si selectarea CV-urilor, intervievarea telefonica si face-to-face a candidatilor, pastrarea deschisa a canalelor de comunicatie cu angajatii si cu eventualii candidati, participarea la procesul de elaborare a fiselor de post, administrarea si arhivarea contractelor de munca, a permiselor de munca, precum si tinerea statelor de plata. Urmarirea rezultatelor angajatilor si participarea la munca de evaluare pot reprezenta alte atributii ale consultantului junior de recrutare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.