Pana si avertizarile meteo sunt asimilate aliantelor politice. Canicula a impins alarma in zona portocalie, desi situatia in Alianta este albastra rau de tot. Cei patru au fiecare roata sa motrice fixata pe alte directii si la alte turatii. Ca atare,
Pana si avertizarile meteo sunt asimilate aliantelor politice. Canicula a impins alarma in zona portocalie, desi situatia in Alianta este albastra rau de tot. Cei patru au fiecare roata sa motrice fixata pe alte directii si la alte turatii. Ca atare, caruta guvernarii a devenit un titirez care se invarteste precum cainele in jurul cozii. Fiecare partid musca din celalalt, se afla concomitent in ring patru boxeri care dau si incaseaza fara incetare. Nici unul dintre combatanti nu cade, desi toti se arata nauciti de lovituri, sangele si dintii sparti imprastiindu-se in toata sala de spectacol. Lupta este privita cu uimire si jena de toata tara, obligata sa asiste la prestatia nebuna a celor din ring. Dupa modelul luptei de la centru, aflata sub reflectoare si transmisa nonstop de televiziuni, inclestarea se intinde ca pojarul si in judete, pana la ultimul satuc de munte conectat la politica natanga de la Bucuresti.
O paruiala nationala intre politicieni mari, mici si mijlocii se afla in plina desfasurare. Doar cateva voci mai prind microfonul sa transmita mesaje fals linistitoare: ""Alianta functioneaza, guvernarea merge bine"", pe fundalul sonor al loviturilor de pumn.
Nici nu mai are importanta acum sa gasim raspunsul la intrebarea cine a inceput scandalul. Este identic dilemei ce a fost intai - oul sau gaina? Acum conteaza rezultatul, care este asteptat de arbitrii de la Bruxelles.
Inainte de inceputul verii, inspectorii ne-au fixat steguletele pentru ultima etapa. Galbene - cateva,
rosii - mai putine. Hopul pentru admiterea in UE nu parea imposibil de trecut, dar, acum, Romania da senzatia ca s-a suit pe o bicicleta fara lant si pedaleaza in gol.
In locul dezbaterii politice si actiunilor la care s-a angajat public Executivul, agenda verii
s-a modificat brusc. Totul este dominat de dosariada purificatoare si de reformarea serviciilor de informatii. Aceste teme strecurate pe sub usa de la Cotroceni, dar necerute de Bruxelles, apar ca noi stegulete pe care ni le-am infipt singuri in partea dorsala. Vrand sa arate catre Bruxelles cat de hotarati sunt toti din Executiv sa indeplineasca ultimele doleante ale inspectorilor, ministrii si-au interzis vacantele pe timp de vara pana la finalizarea examinarilor. Mai toti au fuserit si si-au facut
concedii voalate, doar scandalurile aducandu-i la post. Cei mai festeliti sunt Blaga, Atanasiu si Hardau. Primului ii fug teroristii din mana, aratand cat de sigura este frontiera; cel de-al doilea este sub o ancheta dirijata de Cotroceni, iar seful de la Educatie descopera ca examenele sunt blatuite la nivel national.
Dosariada ii tine in priza pe demnitari, iar caldura de afara infierbanta mintile, incat toate scenariile
catastrofice pot fi inghitite.
Nu spunea tartorul national ca doar o catastrofa, un derapaj major ne-ar impiedica sa intram in UE la
1 ianuarie 2007? De cand a spus-o, dinspre institutia prezidentiala curg torpilele una dupa alta. Nu doar Executivul este tintit, asta ar fi simplu de rezolvat cu un alt guvern. Se trage anapoda, pentru a starni confuzie si furtuna peste tot.
O tara in valvataie este exact ce nu-si doreste Uniunea Europeana.
Domnul Basescu i-o ofera pe tava. Daca europenii vor considera Romania prea fierbinte pentru standardele ei, o vor lasa sa se mai raceasca un an. Exact un motiv de schimbare a Guvernului incapabil si a Parlamentului nelucrativ. Alegerile anticipate se pot desfasura.
Mai conteaza pretul?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.