Vaduva lui Yasser Arafat, Suha, s-ar fi recasatorit in secret cu cumnatul presedintelui tunisian, devenind, astfel, Suha al-Trabulusi, sustine site-ul israelian Ynet. Potrivit Ynet, acesta ar fi urmat sa o ia de sotie pe sora vaduvei lui Arafat,
Vaduva lui Yasser Arafat, Suha, s-ar fi recasatorit in secret cu cumnatul presedintelui tunisian, devenind, astfel, Suha al-Trabulusi, sustine site-ul israelian Ynet.


Potrivit Ynet, acesta ar fi urmat sa o ia de sotie pe sora vaduvei lui Arafat, dar a ales-o pe Suha in cele din urma, data fiind averea acesteia. Citand un site tunisian, Ynet precizeaza ca Suha Arafat s-a casatorit in secret, zilele trecute, cu Lahasn al-Trabulusi. Asa cum a fost si in cazul casatoriei sale cu Yasser Arafat, si acum, Suha s-a casatorit cu cineva care se invarte in cercurile puterii. Al-Trabulusi este fratele Leilei Ben Ali, care este sotia presedintelui tunisian, Zine el-Abidine Ben Ali, precizeaza Ynet. Care adauga ca Leila Ben Ali si sotul ei si-au dat binecuvantarea pentru aceasta casatorie.
DIN INTERES. Potrivit Ynet, casatoria a urmat unui val de zvonuri insistente in Tunisia, potrivit carora Trabulusi intentiona sa o ia de nevasta pe sora vaduvei lui Arafat. Cu toate acestea, surse credibile sustin ca acesta ar fi divortat in urma cu cateva luni, pentru a se casatori cu Suha, si nu cu sora acesteia si ca motivul principal al casatoriei sunt banii. Acum doi ani, dupa decesul lui Arafat, noul lider al Autoritatii Palestiniene, Mahmud Abbas, i-ar fi promis vaduvei acestuia ca va primi anual suma de 22 de milioane de dolari, conform unei intelegeri parafate cu fostul lider palestinian. Banii urmau sa o ajute pe aceasta sa faca fata cheltuielilor pe care le presupune traiul sau si al fiicei rezultate in urma casatoriei sale cu Arafat, Zahwa, la Paris.
AVERE SECRETA. Abbas si alti lideri marcanti palestinieni ar fi fost fortati sa faca aceasta intelegere cu Suha, dupa ce aceasta s-a prevalat de legislatia franceza si i-a impiedicat pe membrii delegatiei Autoritatii Palestiniene de a-l vizita pe Arafat la spitalul din Paris, in care a fost internat inaintea decesului, in 2003. Banii provenind din ""averea secreta"" a Autoritatii Palestiniene, gestionata personal de presedintele acesteia si cifrata la aproximativ patru miliarde de dolari. Banii s-ar afla in conturi bancare in Tel Aviv, Londra si Zürich, sustine Ynet.
De la decesul lui Arafat, Suha si Zahwa au refuzat sa locuiasca in teritoriile palestiniene si intr-o capitala a unei tari arabe, in afara Tunisului, si se bucura de o relatie speciala cu presedintele tunisian si sotia acestuia. De altfel, Suha s-a casatorit tot in secret si tot la Tunis si cu Arafat.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.