DNA a dispus blocarea tuturor conturilor din Romania si Europa atribuite medicului Serban Bradisteanu, cercetat pentru coruptie, precum si instituirea unui sechestru asigurator asupra proprietatilor sale, au declarat ieri, pentru Mediafax, surse judi
DNA a dispus blocarea tuturor conturilor din Romania si Europa atribuite medicului Serban Bradisteanu, cercetat pentru coruptie, precum si instituirea unui sechestru asigurator asupra proprietatilor sale, au declarat ieri, pentru Mediafax, surse judiciare.
Medicul Bradisteanu este acuzat ca ar fi primit o mita de peste patru milioane de euro de la o firma austriaco-elvetiana ce distribuie produse medicale - CC Med AG - in schimbul banilor acesta facilitandu-i companiei castigarea unei licitatii pentru echiparea spitalelor penitenciar din Romania in anii 2001-2002.
Anchetatorii au perchezitionat, la 20 iunie 2006, simultan, mai multe locatii din Romania, Austria, Liechtenstein si Elvetia. In urma perchezitiilor, procurorii au descoperit mai multe facturi emise de compania castigatoare catre persoana fizica Serban Bradisteanu, pentru lobby-ul facut de acesta in favoarea companiei, in contextul licitatiei organizate de Ministerul roman al Justitie. Urmarirea penala impotriva medicului Bradisteanu a fost declansata de DNA la 16 iunie 2006. Potrivit anchetatorilor, cazul medicului Bradisteanu este dosarul de coruptie cu cel mai mare prejudiciu ""ce poate fi dovedit cu acte"". (Magda Colgiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.