Grupul OMV a ajuns la venituri pe contul Petrom de circa 685 de milioane de euro, peste cele 669 de milioane de euro date statului pentru compania romana. BANI. Profitul net inregistrat de Petrom pe primul semestru al acestui an a fost de 1,427 mi

Grupul OMV a ajuns la venituri pe contul Petrom de circa 685 de milioane de euro, peste cele 669 de milioane de euro date statului pentru compania romana.

BANI. Profitul net inregistrat de Petrom pe primul semestru al acestui an a fost de 1,427 milioane lei noi (744 milioane euro). OMV ar urma sa incaseze dividende aferente acestui semestru 258 de milioane de euro, daca se va pastra aceeasi rata de repartitie ca anul trecut (52%) din profit. Pentru tot anul 2005, austriecii au luat de la Petrom circa 106 milioane de euro din dividende si 234,4 milioane de euro pe cele 178 de statii balcanice care le-a vandut acestei ""filiale"". Cu cele circa 86 de milioane profit estimat pe lunile iulie si august, ajungem la o suma de 685 de milioane euro. Profitul tranzactiei va creste in semestrul 2/2006, cand ""ne asteptam la un profit net foarte bun. Va fi mult imbunatatit fata de semestrul 1"", a declarat ieri Mariana Gheorghe, noul director general executiv al Petrom.
Principala sursa de profit a Petrom este ""pretul intern realizat"" la titei, de 56,03 dolari/baril pe semestrul 1, fata de 49,43 dolari/baril anul trecut. Oficialii Petrom au spus ca nu-si inregistreaza prea scump titeiul romanesc, avand in vedere ca pretul acestuia este corelat cu un ""cos"" de preturi cu 5-6 dolari mai scump, din care tipul Brent ar fi numai o componenta. Oficialii Petrom au refuzat sa comenteze declaratia ministrului Economiei, Codrut Seres, care a spus ca ar urma niste ieftiniri, daca pretul titeiului nu va mai creste saptamana viitoare.

COMPARATIE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.