In perioada 29 august-9 octombrie, Radu Gabrea impreuna cu regizorul Marjan David Vajda vor turna in Romania si in Viena filmul ""Cocosul decapitat"". Pe langa actorii straini, din distributie vor face parte si romani.

La finele acestei luni, Radu Gabrea si Marjan Vajda vor spune ""Motor!"" unei coproductii Romania-Germania-Austria-Ungaria. Scenariul filmului ""Cocosul decapitat"" este o adaptare a romanului omonim, scris de romanul Eginald Schlattner.
Actori. Protagonistii peliculei sunt patru tineri: doi din Romania si doi din Germania. Din distributia filmului vor face parte si actorii romani Dorel Visan (in rol secundar) , Victoria Cocias, Vlad Radescu, Ioana Iacob, Axel Mustata (care joaca unul dintre rolurile principale), Ovidiu Schumaher (actor roman emigrat in Germania) s.a. ""Peste 60% din echipa va fi formata din romani"", ne-a declarat Florin Paraschiv, directorul de productie al acestui film.
BUGET. Proiectul cinematografic, castigator al unui concurs organizat de Centrul National al Cine-matografiei, va beneficia si de sprijin financiar extern. Euroimages, Fond al Consiliului Europei care sustine coproductia, distributia si exploatarea filmelor europene, a acordat acestei productii suma de 250.000 de euro. Restul banilor vor veni de la sponsori. Filmarile vor avea loc in Medias, Sibiu, Agnita, dar si, pret de cinci zile, in Viena. Si, pentru ca actiunea se petrece in 1944, aceste orase vor fi ""invadate"" de trasuri, calareti si domnite elegante. ""Premiera va avea loc anul viitor, in cadrul programului «Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007». Lansarea se va face simultan in Bucuresti, Viena si Budapesta"", a afirmat Radu Gabrea. Numele lui Radu Gabrea este legat de ""Urmarirea"", primul serial tv din Romania (1970), de ""Dincolo de nisipuri"", film realizat in 1974 care a participat la Cannes in ""Quinzaine des Realisateurs"".

CARTEA DEVENITA SCENARIU DE FILM