Liderul PC, Dan Voiculescu, isi mentine afirmatia pe care a facut-o zilele trecute, conform careia presedintele Traian Basescu a colaborat cu fosta Securitate, si a afirmat ca seful statului a facut politie politica. ""Din ultimele date Basescu a facut si politie politica. A subliniat ca nu are un angajament cu Securitatea si ca nu a semnat note informative catre Securitate, dar vreau sa-i atrag atentia ca sunt si alte cazuri de oameni politici care nu au angajament si care nu au facut note catre Securitate.
Ca atare, o masura trebuie sa fie egala pentru toata lumea, indiferent daca e presedinte sau nu"", a mai spus Voiculescu. El l-a indemnat pe Basescu sa-si aminteasca cati romani au suferit de pe urma actiunilor sale. ""Ii promit ca daca nu isi aduce aminte am sa-i amintesc eu despre adevaratele actiuni de politie politica pe care le-a facut."" Dan Voiculescu are dovezi ca Basescu a facut politie politica, si anume cunoaste romani care au avut de suferit din cauza sefului statului, care, mai devreme sau mai tarziu, vor vorbi public. ""Nu sunt in masura sa-i dau termene presedintelui, el a afirmat ca e un om perfect, ca nu roaga, ca nu primeste sfaturi de la nimeni. Cred ca trebuie sa aiba un dialog cu propria sa constiinta"", a spus Voiculescu.
DOSARUL INVIZIBIL. Dan Voiculescu i-a indemnat pe ziaristi ca, pentru a gasi ""dosarul"" lui Basescu, sa se intoarca in anii 1980-1989, ""pe urma traiectoriei"" sefului statului, stand de vorba cu oamenii cu care acesta a lucrat. ""Nu mai cautati documente, pentru ca documentele mai si dispar, se mai ard, cautati oameni vii care l-au cunoscut pe Basescu, ei va vor vorbi. Mergeti la Constanta, acolo unde a locuit cu familia sa, vedeti perioada in care tatal sau s-a retras din armata. O sa va dati seama care este adevarata fata a lui Traian Basescu"", a mai aratat Voiculescu.
COLABORATORII, EXCLUSI. Liderul PC a reamintit ca el nu a avut un angajament, ca nu a dat note informative si ca nu a luat bani de la fosta Securitate. ""Consider ca am o mare vina, aceea ca m-am nascut in 1946 si a trebuit sa traiesc in acele vremuri. Nu am facut altceva decat sa scap de urmaritorii mei, asa cum am putut, sa pot fi acum viu. Eu sunt o victima politica"", a declarat presedintele conservatorilor. Liderul PC a aratat ca in partidul sau nu au ce cauta turnatori, oameni care au fost in slujba Securitatii. ""Cine se va dovedi ca a avut angajament, ca a luat bani sau alte avantaje de la Securitate va fi in afara structurilor partidului, in frunte cu mine"", a concluzionat Voiculescu. In alta ordine de idei, Voiculescu a spus ca ultimele evenimente arata ca ""Romania este pandita de un mare pericol"", si anume compromiterea serviciilor de informatii. Presedintele Voiculescu a mai declarat ca formula folosita de vicepresedintele Nicolae Popa, care a spus ca oamenii politici care au fost amestecati in povestea cu Securitatea sa faca un pas inapoi, a fost ""nefericita"". ""Majoritatea oamenilor valorosi din Romania au avut intr-un fel sau altul legatura cu Securitatea"", a declarat Voiculescu. Presedintele conservatorilor a sustinut ca termenul de Securitate ar trebui tradus prin sintagma ""siguranta nationala"" si ca doar Directia I a fost acea structura a Securitatii care ar trebui ""hulita"". El a spus ca aceasta structura a fost singura compusa din turnatori care primeau si aveau avantaje in urma acestei activitati. (Dana Piciu)

PREZUMTIE DE SINCERITATE