Cea de-a doua editie a Festivalului Tineretii a adus pe scena Teatrului de Vara din Costinesti vreo 65 de concurenti. Aproape jumatate au fost premiati! Ca sa planga cat mai putini copii, dupa cum au declarat membrii juriului, premiile Festivalu
Cea de-a doua editie a
Festivalului Tineretii a adus pe scena Teatrului de Vara din Costinesti vreo 65 de concurenti. Aproape jumatate au fost premiati!

Ca sa planga cat mai putini copii, dupa cum au declarat membrii juriului, premiile Festivalului Tineretii de la Costinesti, editia a doua, au fost impartite aproape cat sa ajunga la toata lumea. Bine macar ca sacul a fost larg, cat sa cuprinda o suma generoasa: 20.500 de euro, in bani si obiecte electronice. Cate doua premii intai, trei locuri doi si trei locuri trei au fost acordate concurentilor de la sectiunea Interpretare, din ambele grupe de varsta (9-14 ani si 15-21 de ani). Nici sectiunea Creatie nu a lipsit de la marea imparteala, in ciuda faptului ca majoritatea pieselor in prima auditie nu a fost nici pe departe demna de lauri. Totusi, compozitorii au fost repartizati doi la premiul intai, trei la premiul al doilea si doi la premiul al treilea. Juriul format din Nicolae Caragia, Jolt Kerestely, Viorela Filip, Bogdan Pavlica, Viorel Gavrila, Alberto Palombi, Viorel Stoica si primarul Traian Cristea (cel din urma absentand si de la concurs, si de la festivitate, fiindca treburile primariei erau mai importante) a mai acordat o alta serie de premii speciale si diplome celor care nu au urcat pe podiumul laureatilor. Chiar si asa, mai multe mame nemultumite bateau la picior culisele teatrului, neintelegand de ce odraslelor lor nu li s-a recunoscut talentul.
SURPRIZE. Figuri deosebite pe scena Festivalului Tineretii au fost doi concurenti straini. Zavgorodni Alexandr din Belarus (premiul trei la interpretare) a cantat cat a putut de bine o piesa surprinzatoare pentru un slavon: ""Eminescu"" (Doina si Ion Aldea Teodorovici), smulgand ropote de aplauze cu versurile ""Suntem in cuvant si-n toate/ Floare de latinitate/ Sub un cer de stele sudice"". Cu adevarat carismatic a fost castigatorul Marelui Trofeu, Zhorabayev Talgat din Kazahstan, un pusti modest, dar care a reusit sa ridice publicul in picioare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.