La Cluj, bucatarii care vor sa devina maestri in arta culinara au avut parte de ""o meditatie"". Dumitru Burtea si cativa experti in domeniu le-au dat aspirantilor informatiile necesare pentru a reusi. Examenul pentru obtinerea titlului de mae
La Cluj, bucatarii care vor sa devina maestri in arta culinara au avut parte de ""o meditatie"". Dumitru Burtea si cativa experti in domeniu le-au dat aspirantilor informatiile necesare pentru
a reusi.


Examenul pentru obtinerea titlului de maestru in arta culinara se apropie, iar cei care aspira la aceasta distinctie se pregatesc intens. Asociatia Nationala a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism din Romania (ANBCT) a pregatit la Cluj o expozitie de arta culinara pentru a verifica nivelul la care se afla cei care se vor prezenta in septembrie in fata comisiei. Maria Rusu, directoarea filialei Cluj a ANBCT, a strans intr-un restaurant cochet patru aspiranti, alaturi de care a lucrat o noapte intreaga pentru pregatirea expozitiei. Mirela Darjan, Fatol Ioan, Adrian Vasile Pop si Ana Fane au fost cei care au asteptat cu emotie verdictul. Fiecare dintre ei are experienta de peste 10 ani in bucatarie, dar pana acum nu au avut curajul sa se prezinte la cel mai important examen din viata lor. Expozitia de la Cluj a venit tocmai in sprijinul lor. Dumitru Burtea, presedintele ANBCT, a organizat acest eveniment pentru a-i sfatui pe bucatarii aspiranti la titlul suprem. A fost placut surprins de ceea ce a vazut. Alaturi de Maria Rusu, Alexandru Tucudeanu si Marcel Lapadus, maestrii in arta culinara, le-a scos in relief expozantilor punctele slabe, dar si pe cele bune.
PESTE. Preparatele expuse au avut ca ingredient de baza pestele. ""Se lucreaza mai usor cu el, iar carnea alba este mult mai sanatoasa"", a motivat Maria Rusu alegerea facuta. Vizitatorii au putut privi adevarate jocuri de culori, pentru ca bucatarii au ales sa isi imbrace preparatele in mantie de morcovi, sa le treaca prin susan sau le-au adaugat garnituri spectaculoase. Nu au lipsit nici preparatele din vanat, ouale de prepelita sau fructele de mare.
Vazand preparatele, Dumitru Burtea a conchis ca, prin munca, participantii la aceasta expozitie se pot prezenta si la Cupa Kremlin, o competitie gastronomica la care Romania va participa in perioada
3-8 octombrie. ""Documentandu-te si exersand foarte mult, poti ajunge foarte departe in aceasta meserie. Aceasta a fost repetitia generala inaintea celor doua mari concursuri si datoria voastra ca bucatari este sa munciti pentru a fi cei mai buni"", i-a sfatuit Burtea pe expozanti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.