Compania de energie nucleara British Energy a raportat o crestere semnificativa a profitului trimestrial, pe fondul maririi preturilor la electricitate din cauza temerilor despre siguranta resurselor de energie. In afara de contextul geopolitic inter
Compania de energie nucleara British Energy a raportat o crestere semnificativa a profitului trimestrial, pe fondul maririi preturilor la electricitate din cauza temerilor despre siguranta resurselor de energie. In afara de contextul geopolitic international, sursele de energie au mai fost amenintate si de un incendiu la cel mai mare depozit de gaze naturale din Marea Britanie.
Cererea mare de electricitate pe piata britanica a dus la marirea pretului la energie cu 11,20 lire sterline pe megawatt ora fata de toamna trecuta, ajungandu-se in iunie la 35,90 de lire. In al doilea trimestru al 2006, veniturile British Energy au ajuns la 729 milioane de lire sterline, fata de 521 de milioane in perioada similara a anului trecut.
British Energy a inregistrat o crestere de 85% a profitului trimestrial, care a ajuns la 210 milioane de lire sterline, informeaza BBC.
Bill Coley, directorul general al companiei, s-a declarat multumit de cifrele trimestriale, insa ingrijorat de evenimentele neprevazute care au dus la stopari in productie pe parcursul anului trecut.
De aceea, Coley a anuntat ca are in vedere masuri de imbunatatire a securitatii productiei la toate fabricile sale, inclusiv la cele opt centrale nucleare pe care le detine in Marea Britanie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.