Presedintele rus, Vladmir Putin, si-a aratat iar muschii la Soci, unde i-a strans pe liderii tarilor central-asiatice, pe premierul ucrainean, Viktor Yuscenko, si dictatorul belarus, Aleksandr Lukasenko. Desi meniul servit la vila lui Putin a fos
Presedintele rus, Vladmir Putin, si-a aratat iar muschii la Soci, unde i-a strans pe liderii tarilor central-asiatice, pe premierul ucrainean, Viktor Yuscenko, si dictatorul belarus, Aleksandr Lukasenko.

Desi meniul servit la vila lui Putin a fost bogat, (salata de homar, smochine coapte cu branza facuta in casa, peste cu sos de ananas, vita cu sos de cabernet sauvignon, spuma cu serbet de fructe), liderul de la Kremlin nu i-a oferit lui Yuscenko, venit cu planuri mari pe litoralul rusesc, decat firimituri. In absenta unei intelegeri ferme privind scaderea pretului gazului natural furnizat Ucrainei, Putin i-a aruncat oaspetelui ucrainean doar promisiunea ca nu va exista o majorare semnificativa a pretului gazelor naturale livrate in aceasta iarna. ""Am stabilit, in linii mari, parametrii preturilor pana la sfarsitul anului 2006 si la inceputul anului 2007"", a declarat Yanukovici, incercand sa salveze aparentele. Premierul ucrainean a precizat ca pretul va corespunde nivelului de cooperare economica intre Ucraina si Rusia. Ucraina plateste 95 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale din Rusia, dar compania Gazprom a anuntat ca aceasta suma ar putea fi majorata la 230 dolari in anul 2007.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.