16:32 MASURA DOLJ. Prefectul Giugea a anuntat ca si-a scos parintii de pe lista beneficiarilor de despagubiri, desi casa acestora a fost avariata de inundatii. NUNTA. Campioana mondiala si olimpica Liliana Gafencu s-a casatorit cu Marian Neagu, u

16:32 MASURA

DOLJ. Prefectul Giugea a anuntat ca si-a scos parintii de pe lista beneficiarilor de despagubiri, desi casa acestora a fost avariata de inundatii.
NUNTA. Campioana mondiala si olimpica Liliana Gafencu s-a casatorit cu Marian Neagu, un ofiter pe care l-a cunoscut in urma cu sase luni.

16:37 BISTRITA

""DEZERTOR"". Un muncitor care lucra la degajarea cailor de acces
de pe Valea Tiblesului, grav afectata de viiturile de acum doua saptamani, a abandonat utilajul pe care lucra in curtea unei case si a plecat cu tot
cu cheile masinii, fericit ca a castigat o excursie in Austria.
INITIATIVA. Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta (ASVSU) doreste sa incheie un protocol cu serviciul de Ambulanta Bucuresti pentru trierea cazurilor de persoane cazute pe strada, a declarat
ieri presedintele organizatiei, Vasile Grososiu.

PREMIER CICLIST. Calin Popescu Tariceanu a parcurs ieri traseul dintre Piata Universitatii si Palatul
Victoria pe bicicleta. Seful Guvernului l-a insotit pe o portiune de drum pe atletul paraplegic Vasile Stoica, pornit spre Spania in incercarea de a parcurge traseul in scaunul cu rotile. ""Flancat"" de masinile SPP, primul-ministru si-a amintit de anii tineretii, in care mergea zilnic pe bicicleta pana la facultate.

CAZUL RADULESCU - Victima e in stare critica
Constantin Radulescu, barbatul impuscat in cap de seful sindicatului fotbalistilor Alex Radulescu, este mentinut in viata doar cu ajutorul aparatelor si al medicamentelor. ""Starea barbatului, internat in dupa-amiaza de 25 iunie, este extrem de grava"", a declarat Bogdan Oprita, purtator de cuvant la Spitalul de Urgenta Floreasca. Analizele facute in ultimele doua zile au confirmat diagnosticul de meningoencefalita posttraumatica, o infectie mortala, mai ales in cazul unui organism traumatizat. (Georgeta Licsandru)
PREMIERA - Cioc artificial pentru o barza
Doi medici din Covasna au realizat ieri cu succes o operatie in premiera mondiala. Specialistii au reusit sa monteze un cioc artificial unei berze care fusese ranita acum cateva luni intr-un accident. Proteza este confectionata din material dentar si i-a fost prinsa de cioc in suruburi, apoi lipita pentru fixare. Cei doi medici covasneni au folosit drept model ciocul unei berze imprimate de la un muzeu local. (Ramona Tintea)
VASLUI - Alerta de inundatii pe Valea Prutului
Locuitorii de pe Valea Prutului sunt amenintati din nou de inundatii. Reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Vaslui au declarat ca se asteapta o viitura chiar azi, ca urmare a unei revarsari din acumularea Stanca Costesti. Peste o suta de gospodarii sunt in pericol de a fi inundate. Autoritatile au intrat in alerta si au trecut la construirea unui dig din saci cu nisip, trimitand avertismente catre primariile din sapte comune.
(Ana Ionascu)
PETROSANI - Minerii au marsaluit in tacere
Aproape 5.000 de mineri din sindicatele afiliate la Centrala Nationala Miniera au participat ieri, la Petrosani, la un mars al tacerii, care a durat doua ore. La finalul protestului, liderul ortacilor, Marin Condescu, a declarat ca a ingropat trecutul si a deschis viitorul, referindu-se la faptul ca si minerii pot protesta pasnic. La mars au participat doar cativa mineri din Valea Jiului, cea mai mare parte a manifestantilor provenind din Valcea, Gorj si Mehedinti. (Gabriela Mladin)
SCANDAL - Mazare injura, Sulfina vrea proces
Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, a anuntat ieri ca il da in judecata pe primarul Constantei, Radu Mazare, pentru jignirile pe care acesta i le-a adus intr-o conferinta de presa organizata joi seara. Edilul constantean a spus de mai multe ori ca ministrul Barbu ar fi ""o proasta"", in timp ce explica legislatia in baza careia a vandut peste 20.000 de mp de plaja in statiunea Mamaia. Tranzactia a fost de altfel punctul de plecare al scandalului, Sulfina Barbu sesizandu-i pe procurorii DNA in aceasta afacere. (E. Stan, E. Sava)
MEDIU - A inceput programul ""rabla""
De ieri, posesorii masinilor mai vechi de 12 ani isi pot duce ""rablele"" la casat la centrele Remat validate de Administratia Fondului de Mediu. Acestia vor beneficia de o reducere de 3.000 de lei pentru a-si achizitiona o masina noua si de contravaloarea fierului vechi. Clientii trebuie sa se inscrie pe lista producatorului dorit si sa obtina nota de acceptare. (E. Stan)
ACHIZITIE - Masini noi la Compania Huilei
Conducerea Companiei Nationale a Huilei, unul dintre cei mai mari datornici la buget, a cumparat sapte masini straine in valoare totala de aproape 140.000 euro, informeaza Mediafax. Decizia a fost motivata prin gradul ridicat de uzura a autoturismelor din dotare, care ar ingreuna traficul pe ruta Petrosani - Bucuresti. Cele sase masini Ford Mondeo si un Volkswagen Passat au fost cumparate in urma unei licitatii deschise.
SATU-MARE / Politist retinut pentru contrabanda
Un inspector din cadrul IJP Satu-Mare si alti trei satmareni au fost retinuti ieri de ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie Satu-Mare si de politistii de frontiera pentru contrabanda cu tigari provenite din Ucraina. In aceasta actiune au fost confiscate 320 de baxuri de tigari Saint George de contrabanda in valoare de aproximativ 160.000 de euro. Din cercetari a reiesit ca inspectorul de politie Ion Puti primea de la contrabandisti aproximativ 10 euro
pe bax de tigari traficat.
(Andreea Cascaval, Petru Zoltan)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.