La o saptamana de la aflarea vestii ca ar fi putut muri in aer la cateva mii de metri altitudine, britanicii au descoperit ieri ca rudele celor arestati joia trecuta in legatura cu complotul dejucat la Londra sunt tinute pe bani publici la mai multe
La o saptamana de la aflarea vestii ca ar fi putut muri in aer la cateva mii de metri altitudine, britanicii au descoperit ieri ca rudele celor arestati joia trecuta in legatura cu complotul dejucat la Londra sunt tinute pe bani publici la mai multe hoteluri din Londra.


Cotidianul Daily Mirror ii informeaza pe britanici ca familiile celor 23 de suspecti arestati saptamana trecuta in Marea Britanie sunt tinute la mai multe hoteluri din Londra pe cheltuiala contribuabililor britanici. Aceste rude - scrie The Mirror - sunt majoritatea oameni in varsta, pe care politia i-a dat afara din propriile case in timpul raidurilor de saptamana trecuta. Politia metropolitana plateste din banii publici - este vorba despre zeci de mii de lire sterline - facturi de cazare si masa.
Surse citate de ziar afirma ca perchezitiile din Londra si din imprejurimi au continuat si ieri. Anchetatorii au cautat dovezi si indicii noi in 22 de proprietati private din mai multe cartiere londoneze.
PERMIS/NEPERMIS. In timp ce britanicii trebuie sa se obisnuiasca cu o astfel de informatie socanta, politia incearca sa mai calmeze spiritele, informand populatia cu privire la noile masuri de securitate de pe aeroporturi si de la bordul avioanelor. Sky News noteaza ca,
de-acum inainte, pasagerilor li se va permite urcarea in avion doar cu bagaje de mana care sa aiba anumite masuri (45 cm x 35 cm x 16 cm). Nu se permite urcarea la bord cu nici un fel de lichide, cu exceptia medicamentelor sub forma lichida de stricta necesitate, precum si a laptelui si hranei pentru sugari. Nu este voie sa se aduca la bord recipiente presurizate cu paste de dinti, geluri de par, bauturi, supe, siropuri, parfumuri, deodorante, spume de ras si aerosoli; geluri si lotiuni de orice fel; cosmetice si obiecte ascutite. Se accepta in avion portofele si portacte, carucioare de copii, scaune cu rotile si bastoane medicale. Toate obiectele aflate in dotarea pasagerilor vor fi examinate manual si scanate cu raze X.
PRESA ATACA. Incercarile disperate ale autoritatilor britanice de a gestiona situatia pe aeroporturi i-au facut pe jurnalistii de la The Times sa afirme ca un terorist poate evita controalele sporite de securitate de la aeroporturile britanice luand un tren sau un feribot spre Franta, mijloace de transport unde nu exista astfel de controale riguroase, si apoi urcand la bordul unei curse aeriene din Paris catre Londra.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.