La ""Imagine Cup 2006"", desfasurat in India, au fost prezenti opt romani, cele mai bune rezultate fiind locurile II si III la sectiunea IT. Doi dintre romani
au reprezentat Franta.

La concursul international Imagine Cup 2006, desfasurat saptamana trecuta la Agra, romanii nu au mai obtinut rezultatele bune din anii trecuti. Nici un loc ""de aur"", doar locurile doi si trei la tehnologia informatiei (administratori sau ingineri de sistem). De altfel, la aceasta sectiune au concurat patru romani (intr-un total de sase concurenti). Doi pentru Romania, doi pentru Franta. Valerica Greavu-Serban si Gabriel Narcis Cristescu de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, respectiv Daniel Boteanu si Duca Florin, care au reprezentat Institut National des Sciences Appliqu...es de Lyon. Doctorandul Greavu Serban a luat locul al II-lea, iar masterandul Daniel Boteanu, locul al III-lea.
TESTARI. ""Timp de 24 de ore, cei sase participanti a trebuit sa puna pe picioare reteaua unei companii cu 1.000 de angajati, distribuiti in doua sedii: unul central si unul distant"", spune Daniel Boteanu. ""Pentru a obtine punctaj maxim, trebuia folosita mare parte a produselor Microsoft pentru servere. In ceea ce priveste hardware-ul, fiecare participant avea la dispozitie patru servere, un laptop si o imprimanta."" Departajarea concurentilor a fost realizata cu ajutorul a 20 de teste (milestones). Nu se putea sa lipseasca ""testul cu hackerua€™"". Un angajat se afla cu laptopul la hotel si trebuia sa transfere un document pe un server din companie. Un hacker asculta tot traficul si nu trebuia sa poata recupera continutul fisierului. La Imagine Cup 2006, au mai participat pentru Romania: echipa AIRA, Raluca Simona Pataliu si Iulian Blajut, la sectiunea ""proiectul Hoshimini"", in timp ce la design de interfete, echipa UNICORE, Ionut Carja Gheorghe - Andrei Iacob.