Pedistii despre care se va dovedi ca au turnat la Securitate, dar CNSAS va decide ca doar au colaborat, nu au facut politie politica, nu vor suferi nici o sanctiune in Partidul Democrat, potrivit spuselor de ieri ale presedintelui PD, Emil Boc. Spre
Pedistii despre care se va dovedi ca au turnat la Securitate, dar CNSAS va decide ca doar au colaborat, nu au facut politie politica, nu vor suferi nici o sanctiune in Partidul Democrat, potrivit spuselor de ieri ale presedintelui PD, Emil Boc. Spre deosebire de PNL, PD va lua masura excluderii celor care au facut politie politica abia dupa ce si instanta va confirma verdictul CNSAS de politie politica. ""Eu nu am ce sa fac. Ori au facut politie politica, ori nu. Daca CNSAS zice ca nu, nu. Asta e legea"", spune Boc. Legea prevede insa pierderea functiilor detinute in stat de agentii si de informatorii Securitatii si nu implica deloc deciziile pe care un partid le poate lua in privinta membrilor sai. Aseara, Emil Boc a revenit anuntand ca va propune modificarea legii astfel incat semnarea unui angajament cu securitatea sau a unei note informative sa insemne automat politie politica.
PD este si el vulnerabil in chestiunea dosarelor aflate acum pe masa CNSAS. Cristian Radulescu, liderul grupului PD din Camera Deputatilor, figureaza si el pe lista politicienilor care au dosar de retea (de informator), publicata de presa. Acesta a declarat ieri ca nu a semnat niciun angajament cu fosta Securitate, nu a dat nicio nota informativa. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.