Dupa datele provizorii ale PD, circa 300 de primari au intrat in randurile democratilor inainte ca noul statut al alesilor locali sa ii oblige sa renunte si la mandat daca isi schimba partidul. Liderul PD, Emil Boc, sustine insa ca acestia ar fi
Dupa datele provizorii ale PD, circa 300 de primari au intrat in randurile democratilor inainte ca noul statut al alesilor locali sa ii oblige sa renunte si la mandat daca isi schimba partidul.

Liderul PD, Emil Boc, sustine insa ca acestia ar fi in marea lor parte fosti alesi PD, care au fost racolati de PSD in mandatul trecut, iar acestia ""au cedat"" la presiunile ""execitate de partidul stat"". Doar in declaratii un dusman al migratiei politice, Boc s-a aratat extrem de intelegator cu ""cedarile"" acestora, evitand chiar sa ii catalogheze drept traseisti politici. ""PD si-a refacut resursa politica umana"", tot repeta el ziaristilor, recunoscand totusi ca vreo zece la suta din primarii racolati ar fi totusi de pe la alte partide. Cifra este doar o apreciere a sa, nu o statistica precisa.
RESTRUCTURARE. In privinta mult trambitatei restructurari a Guvernului, Boc a sustinut ca aceasta nu trebuie sa se opreasca la nivelul secretarilor de stat si ar trebui sa continue cu eliminarea functiilor de ministri de stat, a ministrilor delegati si a agentiilor guvernamentale. Liderul PD a dat exemplul unor agentii ce ar putea fi comasate, din cadrul Ministerului Economiei si Co-mertului si Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. (Oana Stancu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.