Investitorii in fonduri mutuale isi pastreaza increderea in aceste vehicule de investitii, cu toate ca ""pe ansamblul industriei"" a mai ramas de recuperat o parte din pierderile acumulate de la inceputul anului. In luna iulie, subscrier
Investitorii in fonduri mutuale isi pastreaza increderea in aceste vehicule de investitii,
cu toate ca ""pe ansamblul industriei"" a mai ramas
de recuperat o parte
din pierderile acumulate
de la inceputul anului.


In luna iulie, subscrierile in titlurile de investitie ale fondurilor mutuale au ajuns la peste 33 de milioane de lei noi (9,6 milioane de euro), fiind cu aproape 4 milioane lei mai mari decat rascumpararile de titluri.
La 31 iulie, Indicele Fondurilor Mutuale (IFM) a fost cu doar 1,3% mai mic fata de inceputul anului, desi luna trecuta a crescut cu 4,25%. Indicele IFM urmareste evolutia performantelor fondurilor pe baza unei medii ponderate a valorilor titlurilor acestora.
MOTIVE. Pierderile s-au datorat continuarii randamentelor nesatisfacatoare a instrumentelor bancare de plasament, ca si evolutiei oscilante a actiunilor la Bursa.
In cele 31 de fonduri mutuale de pe piata, aproape 75.000 de persoane detin active nete totale de 493,6 milioane de lei (peste 139 de milioane de euro), cu 45,6% mai mult ca la inceputul anului, potrivit ultimului raport al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). Numarul total al investitorilor a crescut cu 5%, dovedind interesul sporit al persoanelor fizice, daca avem in vedere scaderea cu 16% a numarului companiilor investitoare, pana la 1.221 de persoane juridice. Acestora le revine insa partea cea mai consistenta (55%) din valoarea detinerilor de titluri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.