O analiza publicata de Comisia Europeana arata ca valurile de caldura si de seceta pe care le-a cunoscut Europa in luna iulie a anului curent vor duce la o scadere considerabila a randamentelor agricole din acest an, informeaza AFP. Bruxellesul ant
O analiza publicata de Comisia Europeana arata ca valurile de caldura si de seceta pe care le-a cunoscut Europa in luna iulie a anului curent vor duce la o scadere considerabila a randamentelor agricole din acest an, informeaza AFP.
Bruxellesul anticipeaza o diminuare a productiei de cereale de 3,6% spre deosebire de anul precedent. Nici anul 2005 nu a fost considerat unul fructuos in ceea ce priveste productia de cereale. Culturile care vor avea cel mai mult de suferit vor fi porumbul ( - 5,1%), cartoful ( - 4,3%), graul ( - 4%) si de asemenea orzul de iarna ( - 2%). Comisia Europeana precizeaza ca tarile cele mai afectate de aceasta perioada secetoasa vor fi Polonia, Anglia, Franta si Italia. Sunt de fapt tarile care au avut cel mai mult de suferit din cauza temperaturilor foarte ridicate inregistrate anul acesta. (Francisca M. Catana)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.