Programele malware au si ele viata lor, eroii lor, iar expertii in securitate informatica par uneori niste cronicari ai internetului. In luna iulie, de exemplu, aflam dintr-un raport Avira ca, dupa o perioada lunga de dominare Netsky.P a fost d
Programele malware au si ele viata lor, eroii lor, iar expertii in
securitate informatica par uneori niste cronicari ai internetului.

In luna iulie, de exemplu, aflam dintr-un raport Avira ca, dupa o perioada lunga de dominare Netsky.P a fost detronat. Bagz.D.3, a detinut luna trecuta 32,5 % din totalul infectiilor detectate, virusul intrand direct pe prima pozitie, Netsky.P coborand la 27,2% din numarul total al virusilor detectati in iulie.
GLOBAL. De asemenea, luna trecuta numarul total de amenintari malware identificate a crescut cu 15,4%, in timp ce numarul de emailuri de tip phishing a crescut cu 48,2%.
PayPal a fost tinta numarul unu a autorilor de phishing in luna iulie, contabilizand mai mult de 50% din totalul atacurilor phishing. Motivul pentru care PayPal este principala tinta a phisherilor este popularitatea uriasa a acestui sistem global de plata online.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.