A treia zi a festivalului de la Vama Veche va fi dedicata muzicii de jazz & blues. Printre invitati se numara Lucian Ban -
pian, Alex Harding - sax bariton (din New York)
si Eddie Neumann - sax tenor, din Londra.

Cei trei pregatesc pentru ultima seara a festivalului un recital de exceptie si in aceste zile definitiveaza formula de grup, ce va fi, probabil, cvintet. Originar din Cluj, pianistul, compozitorul si aranjorul Lucian Ban s-a stabilit la New York, unde e considerat unul dintre cei mai talentati reprezentanti ai jazzului modern. Este liderul lui Asymetry Quartet (cu Jorge Sylvester - sax alto, Brad Jones - bass, si Derrek Phillips - tobe) si Tuba Project (Bob Stewart - tuba, Alex Harding - sax bariton & bass, Bruce Williams - sax alto, si Derrek Phillips - tobe) si e colider (impreuna cu Alex Harding) al ansamblului Lumination. A inregistrat sase albume: doua cu Jazz Unit (Septet & Sextet), doua cu Alex Harding si cate unul cu Asymmetry si Blutopia. Lucian Ban a fost desemnat doi ani la rand (2005 si 2006) ""Cel mai bun muzician de jazz european"", primind prestigiosul Hans Koller Award.
LICENTIAT. Nascut la Detroit, Alex Harding a avut sansa (pe cand era el de liceu!) sa cante alaturi de Wynton Marsalis si Donald Byrd. A studiat muzica la University of Massachusetts si Aspen School of Music. S-a stabilit la New York in 1993, unde a cantat, printre altii, cu Mingus Big Band, Lester Bowiea€™s Hip-Hop Philharmonic, Sun Ra All-Star Project, Roy Hargrove Big Band, Aretha Franklin. Eddie Neumann s-a nascut la Tulcea, a activat in Timisoara si Bucuresti si este stabilit la Londra. In 1995 a castigat cu Golem Quartet Marele Premiu la Napocensis Jazz Festival si este membru fondator al grupurilor Jazz Unit (cu Lucian Ban) si Blazzaj (cu Florin Barbu). In tara, pe langa formatiile amintite, a mai cantat alaturi de Orient Express, AG Weinberger, Baumann Quartet. In 1999 a primit Premiul Uniunii Compozitorilor din Romania - ""Albumul jazz al anului"" pentru ""From Now On"", cu Jazz Unit.

HIEROGLYPHICS