Fiecare veste despre suferinta unui copil este un examen pe care-l dam in fiecare zi, in fata lui Dumnezeu, la proba omenie. Un destin necrutator poate fi intors din drum atunci cand impotriva-I stau dragostea si credinta. Povestile despre copii

Fiecare veste despre suferinta unui copil este un examen pe care-l dam
in fiecare zi, in fata lui Dumnezeu, la proba omenie. Un destin necrutator poate fi intors din drum atunci cand impotriva-I stau dragostea si credinta.

Povestile despre copiii care sufera sunt cele mai triste stiri ale lumii. Nu e usor sa dai oamenilor astfel de vesti... Insa nici o deschidere de ziar de pe lumea asta nu poate fi mai importanta decat mana intinsa unui copil cazut in durere.
UMILINTA. Am infiat, cu inima, fiecare caz aparut la ""Pagina de suflete"". Am verificat zeci de acte medicale, adeverinte de incadrare intr-un grad de handicap si sentinte prin care medicii romani isi recunosteau neputinta. Cum poti sa condamni la moarte un copil abia nascut? Cum poti sa nu-l ajuti, stiind ca el sufera? Fiecare caz ascunde in el atata durere si-atata nedreptate... Atata umilinta si disperare pentru niste parinti necajiti, nevoiti sa cerseasca in genunchi in fata intregii lumi. Pentru viata copilului lor.
Atat de putin ajutor din partea celor platiti sa ajute! Multi dintre medicii straini in mainile carora ajung acesti copii s-au declarat consternati de modul in care statul roman isi trateaza bolnavii. Plata asigurarii de sanatate este obligatorie, serviciile medicale de care poti beneficia - ca si inexistente.
RUGACIUNE. Cat valoreaza viata unui copil? 10.000 de euro, 120.000 de euro. Sume care s-au strans, asa cum se construiesc si bisericile, din ""banul vadanei"". Oamenii saraci cred aceluia cazut in suferinta. Prea putini sunt cei care au si dau, insa marinimia lor ii face oameni deosebiti. Sumele mari se strang in timp. Dureaza luni de zile pana cand copiii pot pleca in spitale, unde sunt asteptati. Si nu intotdeauna Dumnezeu are rabdare...
Uneori, oamenii ne scriu nu pentru ca au nevoie de bani. Ci doar de o rugaciune... ""Rugamintea noastra este sa incercati sa fiti alaturi de noi macar cu o rugaciune in fiecare seara la ora 23:25 (este ora lui de nastere). Pentru noi va fi suficient si suntem convinsi ca asa il putem ajuta, ne puteti ajuta sa-i fim alaturi si sa-i transmitem incredere, siguranta, poate fericire."" Este un pasaj din scrisoarea pe care ne-a trimis-o in luna mai Sorin, tatal lui Iann.
Va rugam sa va rugati... Solidaritatea oamenilor in jurul durerii este uneori cel mai de pret leac pentru un bolnav. Niciodata, oricat de putine am avea pe lumea asta, nu ne vom putea declara faliti in sentimente.
MULTUMIM. Astazi va vom arata chipul binelui. Va vom spune povestile acelor copii carora, printr-un simplu gest, le-ati schimbat viata. Si va vom demonstra ca nici o fapta buna, cat de mica ar fi ea, nu e in zadar!
Pentru un om bolnav care are nevoie de ajutorul semenilor, orice sprijin conteaza. Un euro, o incurajare, o rugaciune... Multumim celorlalti colegi din mass-media care se implica, profesional si sufleteste, in rezolvarea unor astfel de cazuri. Va multumim voua, celor care ne cititi, pentru ca sunteti Oameni Buni!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.