Politia britanica a deschis 24 de anchete antiteroriste in toata tara si multi dintre indivizii implicati sunt inca in libertate, titreaza ziarul britanic The Guardian. Suspectii retinuti in complotul dejucat joi la Londra au primit un mesaj care

Politia britanica a deschis 24 de anchete antiteroriste in toata tara si multi dintre indivizii implicati sunt inca in libertate, titreaza ziarul britanic The Guardian.

Suspectii retinuti in complotul dejucat joi la Londra au primit un mesaj care ii indemna sa declanseze atacurile, transmite CNN. Mesajul ""Comiteti atacurile!"" a fost interceptat si decodificat de serviciile secrete britanice, acesta reprezentand unul dintre motivele pentru care autoritatile au decis ca producerea unui atac era iminenta. Potrivit presei britanice, suspectii au intre 17 si 35 de ani.
DEZVALUIRI. Autoritatile britanice au dezvaluit identitatea celui despre care se presupune ca ar fi fost organizatorul terifiantelor atentate. Este vorba de un tanar de origine britanica in varsta de 25 de ani, care si-a parasit patria pentru a se refugia in Pakistan. Rashid Rauf, nascut la Birmingham si suspectat de legaturi cu reteaua Al-Qaida, a fost arestat in Pakistan miercurea trecuta. Potrivit tabloidului The Sun, Rashid a organizat antrenamentul in Pakistan a sapte teroristi kamikaze britanici, care ar fi trebuit sa se afle la bordul a sapte avioane cu destinatia SUA. Atentatorii urmau sa arunce in aer aeronavele cu ajutorul unor substante explozive lichide, ascunse in cutii de bauturi racoritoare.
Politia britanica a mai anuntat descoperirea joi, la Londra, a doua inregistrari video in care suspectii se laudau cu misiunile sinucigase, precum si doua cutii de Coca-Cola umplute cu o substanta exploziva. Sambata, politia a efectuat o serie de raiduri in internet-cafe-urile britanice si in mai multe campusuri studentesti. Autoritatile nu au confirmat efectuarea vreunei arestari in urma raidurilor efectuate la Londra, Birmingham si in regiunea Thames Valley, din vestul capitalei.
Anchetatorii au mai dezvaluit ca unul dintre cele mai controversate aspecte ale investigatiei consta in recrutarea de catre teroristi de studenti musulmani din universitatile britanice, scrie editia de duminica a ziarului The Times.

RACOLARE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.