Consiliul de Securitate al ONU a votat in unanimitate, in noaptea de vineri spre sambata, rezolutia care solicita incetarea confruntarilor dintre Israel si Hezbollah. Acest lucru nu a impiedicat insa fortele israeliene sa nu-si continue raidurile in
Consiliul de Securitate al ONU a votat in unanimitate, in noaptea de vineri spre sambata, rezolutia care solicita incetarea confruntarilor dintre Israel si Hezbollah. Acest lucru nu a impiedicat insa fortele israeliene sa nu-si continue raidurile in Libanul de Sud. Rezolutia 1.701 solicita Israelului si Hezbollahului sa puna capat atacurilor reciproce si prevede totodata ca armata libaneza si Forta interimara ONU din Liban (FINUL), ale carei efective vor fi de 15.000 de militari, sa fie desfasurate in sudul Libanului, in paralel cu retragerea trupelor israeliene.
Atat premierul israelien, Ehud Olmert, cat si autoritatile de la Beirut, precum si liderul miscarii siite, seicul Hassan Nasrallah, si-au dat acordul pentru textul rezolutiei. Israelul a aprobat ieri rezolutia, dar a anuntat ca retragerea propriu-zisa din Liban urmeaza abia dupa masarea celor 15.000 de militari ONU in regiune.
ANGAJAMENTE. Hezbollah a anuntat ca va respecta angajamentul de incetare a ostilitatilor, dar acest lucru nu inseamna ca razboiul a luat sfarsit. Premierul Libanului, Fuad Siniora, a declarat ca tara sa accepta incetarea ostilitatilor, dar cu unele rezerve. Pana la intrarea in vigoare, azi, 14 iulie, incepand cu ora 05:00 GMT (07:00 ora Romaniei), a rezolutiei, cel putin 14 civili libanezi au fost ucisi ieri in bombardamanete israeliene. Avioanele israeliene au lansat atacuri dure in suburbiile sudice ale Beirutului controlate de Hezbollah, transmite Reuters. Atacurile au provocat prabusirea a patru imobile, intre care sediul cartierului general al Hezbollah.
NEGOCIERI. Pe de alta parte, Israelul si-a anuntat disponibilitatea de a negocia cu militiile siite eliberarea celor doi militari israelieni rapiti la 12 iulie, scrie ziarul israelian Haa€™aretz, citandu-l pe premierul Ehud Olmert.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.