a€¦ Si a fost a doua saptamana din a doua editie de Folk You! Fiti atenti aici: am cucerit plaja de la Obelisc! Adanc infipt in nisip, steagul cu sigla Jurnalului sta marturie pentru curajul nostru de a fi adus folkul intr-un loc cotrop

a€¦ Si a fost a doua saptamana din a doua editie de Folk You! Fiti atenti aici: am cucerit plaja de la Obelisc! Adanc infipt in nisip, steagul cu sigla Jurnalului sta marturie pentru curajul nostru de a fi adus folkul intr-un loc cotropit de manele. Am avut armata serioasa, zeci, sute, mii de oameni care au ascultat, au cantat, au dansat si au invins! Conducatori de pluton au fost EI, artistii!

In linia intai, deschizator de drum, compozitor si interpret de imn, Dinuuuu Olarasuuu!, acompaniat la muzicuta de Fruntas Vladimir Olarasu. Nica Zaharia ii secundeaza, inarmata cu chitara si gutuia galbena de la fereastra. Din urma, taman de la Bistrita, vine Florin Sasarman, cu calmul si caldura lui de ardelean, iar mai apoi Majay Gyözö: a lui e scena! Maria Gheorghiu, fina si frumoasa (toti sunt frumosi, de fapt!), cu vocea aia a ei de te baga-n boale si apoi te vindeca de tot ce nu-i curat in suflet, a pus umarul la ""lupta"" noastra. Nici fetele de la Ecoul nu s-au lasat mai prejos: i-au momit pe toti la o cana cu vin, i-au ametit, i-au vrajit... In focul luptei, din ""Umbra Marelui Urs"", a navalit pe scena trupa ""Nicu Covaci"". I-am numit asa pe Cristi Gram, Florian Pittis, Ionut Contras, Anca Graterol (ex-Catena) si, fireste, Nicu Covaci. Zic si eu, precum colega Andronie, daca mai are cineva dubii in ceea ce-l priveste pe haiducul Covaci, uitati! Are voce, punct.
De Victor Socaciu - tropa trop! - se tem pana si epitetele ca nu-i fac fata, atata-i de fain, iar Seicaru, mare pirat!, ne-a adus atat de aproape lumina ca straluceau, la unison, plaja, mare, public si Obelisc. Sa nu uit, dar cum as putea?, de amfitrion, strateg si general, insusi Motu Pittis! Ce bine ca e!, vorba lui Nichita. ""Folk You!"" nu-i la fel fara el! Ei sunt artistii, insa am mai avut aliati carora se cuvine sa le multumim. De pilda, ne-au ajutat primarul, Laufer Bari de la Radio Vox Costinesti, cel care face si revista Costinestiului, dar si portalul - le gasiti la www.info-costinesti.ro. Ne-au mai ajutat, si nu putin, Dana de la C&D, Claudiu si Raluca de la Veral, cei de la terasa (culmea, cu manele!), de langa plaja, pentru recuzita din culise, Dan&Co., ca nu s-au crizat cand le-a intrat apa in amplificator. Ei toti au fost cei pe care Folk You! a mizat intru cucerirea Costinestiului. Am venit, am (in)cantat si am invins! Thata€™s all, folks! Universa€™All! Ne vedem saptamana asta in Vama si in 2 Mai!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.