Sute de romani si numai o parte din familie au condus Alteta pe ultimul drum. Mesajul publicului revoltat a fost unanim: ""Rusine Regelui Mihai c-a reusit sa dezbine si mortii!"" O mare de oameni s-a inghesuit ieri, la Manastirea Cozia, sa aprinda

Sute de romani si numai o parte din familie au condus Alteta pe ultimul drum. Mesajul publicului revoltat a fost unanim: ""Rusine Regelui Mihai c-a reusit sa dezbine si mortii!""

O mare de oameni s-a inghesuit ieri, la Manastirea Cozia, sa aprinda o lumanare la capataiul Printului Carol Mircea al Romaniei, decedat in ianuarie, la Londra. Desi familia a dorit o inhumare intima, romanii au venit din toate colturile tarii. De la slujba oficiata de Episcopul Ramnicului, Gherasim, impreuna cu Arhiepiscopul Tomisului, Teohosie, si cu Arhimandritul Vartolomeu Androni, staretul manastirii, in memoria vlastarului regal a lipsit insa o familie unita. Numai Printul Paul, fiul lui Carol Mircea, si Printesa Lia, alaturi de ambasadori si prieteni apropiati au fost cei care au participat la inmormantare. Printre cei care au asistat la ceremonia religioasa, s-au aflat senatorii PRM, Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar. Desi invitat, Regele Mihai a preferat sa nu isi vada pentru ultima oara fratele vitreg. ""Este un om distins, dar problema sa este anturajul. Este trist ca nu s-a reunit familia. Regele nu a venit in a€™53 la moartea tatalui sau, asa ca nu a facut-o nici acum"", a declarat Printul Paul.

INOCENTA. Ca o ciudatenie, cum ar spune unii, sicriul printului a fost strans in brate neincetat de un copil aparut in bise-rica. Prins intre coroane, speriat de palariile negre, pompoase, cu mainile stranse pentru rugaciune, micutul nu s-a dezlipit de sicriu. Cu sudoarea pe frunte, Printesa Lia s-a tinut permanent de bratul sotului tau. Printul, nascut in Zodia Satanei, a fost dus spre mormant cu o Dacie Papuc, a manastirii. Nimic iesit din comun. Toate cheltuielile funeraliilor au fost suportate de Printul Paul al Romaniei.

RAZBOI. Lumea, venita sa isi ia adio de la Carol Mircea, a criticat dur gestul Regelui Mihai. Rudele printului sustin insa ca nu se vor opri aici. ""Carol al II-lea l-a recunoscut pe Carol Mircea, public, printr-o scrisoare. Regele Mihai face un razboi. Noi vom lucra, pentru ca el sa fie asezat la Curtea de Arges, langa tatal sau"", a mai precizat Printul Paul. Marele regret al familiei este acela ca Printul Carol Mircea va fi mult mai cunoscut acum, dupa inmormantare, decat in perioada in care a trait.

TRISTETE. Printesa Lia s-a tinut permanent de bratul sotului sau


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.