Televiziunea pe telefonul mobil este un fapt implinit si pentru utilizatorii din Romania, prin serviciile furnizate de operatori. Un serviciu accesat de curiozitate la inceput si apoi ""uitat"" printre multe alte optiuni mai mult sau mai putin
Televiziunea pe telefonul mobil este un fapt implinit si pentru utilizatorii din Romania, prin serviciile furnizate de operatori.


Un serviciu accesat de curiozitate la inceput si apoi ""uitat"" printre multe alte optiuni mai mult sau mai putin costisitoare. Oricum, nici in tarile avansate in 3G, televiziunea pe mobil nu se bucura de mare succes. Iar daca are public, atunci cateva minute pe saptamana e un lucru mare, referindu-ne la un utilizator obisnuit. Totusi, furnizorii de asemenea servicii isi pun mari sperante in viitor (cu o retea buna si telefoane performante), iar firmele care se ocupa de analize de piata le sunt aproape. Astfel, un raport IMS Research arata ca pana in 2011 clientii ""televiziunii de celular"" vor fi undeva la o cifra de 446 de milioane. Discutabil ca orice studiu de termen lung, raportul nu prezinta insa si o medie a timpului petrecut cu asemenea servicii. Analistii spun insa ca un rol important il va avea adoptarea tehnologiei DVB-H ( Broadcasting - Handheld), care ""ocoleste"" retelele mobile si transmite emisiunile direct de la sursele tv.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.