Fiscul a constatat ca Sportul Studentesc a incercat sa fenteze Fiscul cu 6,2 milioane de lei noi si ca patronul clubului, Vasile Siman, a imprumutat gruparea din Regie cu 6 milioane de dolari, desi nu are venituri impozabile declarate la Fisc. C

Fiscul a constatat ca Sportul Studentesc a incercat sa fenteze Fiscul cu 6,2 milioane de lei noi si ca patronul clubului, Vasile Siman, a imprumutat gruparea din Regie cu 6 milioane de dolari, desi nu are venituri impozabile declarate la Fisc.

Controlul facut de inspectorii fiscali la Sportul Studentesc a aratat ca acest club nu a virat la buget 6,2 milioane de lei noi (1,7 milioane de euro), suma ce reprezinta contributiile personalului cu stopaj la sursa mai vechi de 30 de zile. Bani pentru plata datoriilor la stat au existat din transferurile jucatorilor pe care Sportul Studentesc le-a facut in acest sezon, insa banii au ocolit conturile clubului si au intrat in cele ale patronului acestuia, Vasile Siman. ""In situatia in care nu erau folosite aceste contracte de novatiune, Sportul Studentesc prezenta disponibilitati banesti din care puteau fi achitate impozitele si contributiile cu retinere la sursa"", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). In document se precizeaza ca fapta constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la trei ani sau cu amenda.
IMPRUMUTURI. Controalele ANAF au aratat ca reprezentantii clubului din Regie au prezentat un numar de 33 de contracte de imprumut intre Vasile Siman si Sportul Studentesc, in suma totala de 6 milioane de dolari. Luat la puricat de Fisc, s-a dovedit ca Siman nu figureaza cu venituri legale declarate. ""Poate sa obtina banii fie la negru, si atunci intra sub incidenta Legii spalarii banilor, fie din activitati nedeclarate, si atunci intra sub incidenta Legii evaziunii fiscale, oricum ambele infractiuni se pedepsesc cu ani buni de inchisoare"", a declarat Dorin Tiganas, purtator de cuvant la ANAF.
SANCTIUNI. Comisia de Apel a Sistemului National de Licentiere a decis, in luna iulie, retragerea licentei clubului Sportul, din cauza datoriilor inregistrate la bugetul statului pe anul 2005 si retrogradarea echipei in esalonul secund. Conform directorului de licentiere, Viorel Duru, gruparea din Regie are datorii la bugetul statului in valoare de 1,26 milioane de lei. Ca urmare a rezultatelor obtinute din verificarile fiscale, Sebastian Bodu, presedintele ANAF, a aratat ca ""intre institutia noastra si FRF s-a coagulat deja o buna colaborare. Salut si initiativa FRF prin care a instituit obligativitatea ca, in cadrul transferurilor de fotbalisti, sumele de bani sa fie incasate de cluburi si nu de terti"". Sportul Studentesc isi incepe azi sezonul in Liga 2 fara Ionut Mazilu.

SIMAN: ""ESTE O PROSTIE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.