D. Vasile, Bucuresti: ""Doresc sa va spun ca la tipografie se lucreaza la negru, ceea ce contravine standardelor Uniunii Europene. Va rog sa-mi spuneti ce sa pot face in acest caz?"".
RASPUNS: Va indrumam sa va adresati la Inspectoratul Teri
D. Vasile, Bucuresti: ""Doresc sa va spun ca la tipografie se lucreaza la negru, ceea ce contravine standardelor Uniunii Europene. Va rog sa-mi spuneti ce sa pot face in acest caz?"".
RASPUNS: Va indrumam sa va adresati la Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti cu adresa in Strada Radu-Voda, numarul 26-26A, Sector 4, telefon: 021 - 331.76.14, 021-331.13.30, 021-331.76.15. Calugaru Adrian, Gorj: ""Am lucrat la o intreprindere cu sediul in Bucurestii Noi (Intreprinderea nr. 1 Constructii Lucrari speciale). Aceasta intreprindere s-a transformat intre timp in unitate de constructii intretinere si reparatii. Am lucrat ca fierar-betonist in perioada 01.10.1952-24.09.1954, perioada pentru care mi s-a trimis adeverinta de vechime, dar in ea nu s-a trecut salariul pe care l-am avut in acea perioada pentru recalcularea pensiei. Am trimis memorii la Arhiva Nationala, dar am primit raspunsuri negative. De aceea, va rog pe dvs. sa ma ajutati pentru identificarea unitatii sau arhivelor acestei unitati unde s-ar putea gasi aceste documente"". Bobeica Gheorghe, Bacau: ""Sunt nascut la data de 18.04.1943 si va rog sa ma ajutati pentru a intra in posesia unei adeverinte pentru perioada lucrata la intreprinderea de drumuri si poduri. Am lucrat acolo in perioada 1957-1959. M-ar interesa unde pot gasi arhiva acestei intreprinderi"". Soare Nicolae, Ploiesti: ""In perioada august 1952-ianuarie 1958 am lucrat ca ofiter activ in cadrul MFA. In cartea de munca am trecuta perioada respectiva, dar fara salariile avute. Am trimis o scrisoare recomandata la unitatea militara 02405 din Ploiesti, prin care ceream o adeverinta cu salariile avute in acea perioada, adeverinta necesara la recalcularea pensiei, dar nu am primit raspuns de la dansii"". Blejdea Constantin, Gorj: ""V-am scris in speranta ca ma veti ajuta in rezolvarea unei probleme complicate pe care singur nu pot sa o solutionez. Sunt pensionar cu peste 40 de ani vechime in campul muncii, iar Ordonanta de Urgenta nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor ne-a pus pe drumuri spre Casele de pensii unde trebuie sa ducem adeverintele cu sporuri care au caracter permanent. Acestea nu sunt trecute in carnetele de munca, desi am beneficiat de ele. Problema este ca nu pot gasi aceaste adeverinte, deoarece unele dintre institutiile la care am lucrat s-au desfiintat si nu stiu unde pot sa le gasesc arhivele"".
RASPUNS: Nu va putem ajuta sa gasiti arhivele, dar va putem spune ce prevede legea referitor la dovedirea salariilor sau a sporurilor cu caracter permanent. Daca salariile nu sunt inregistrate, ele pot fi dovedite cu adeverinte eliberate, in conditiile legii, de fostele unitati angajatoare. In acelasi mod pot fi dovedite si sporurile cu caracter permanent sau majorarile de salarii. In situatia in care salariile nu pot fi dovedite prin inscrisuri, legea prevede ca, pentru perioadele respective, in comparatie cu salariul mediu pe economie avut in vedere la determinarea punctajului mediu anual, se va folosi, in mod automat, salariul minim pe economie. EXECUTAAREA LUCRARILOR DE CONSTRUCTII


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.