Sufera din pricina asta inclusiv inima, nealimentata cu destul sange. De aici grija unora de a se feri de anumite alimente bogate in colesterol. Cel mai evitat pare ca este galbenusul de ou, cel ce contine multe elemente de produs colesterol. Conferentiar doctor Daniela Bartos, sefa sectiei de medicina interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, atrage atentia insa ca, atunci cand un om are colesterolul mare, numai 20% din acest colesterol tine de alimentatie, restul de 80% din colesterol este produs de propriul organism. Si productia de colesterol din ficat depinde de genetica, de stres etc. Deci regimul alimentar potrivit, nu foarte bogat in grasimi si alte alimente generatoare de colesterol, trebuie asociat cu o serie de medicamente care sa micsoreze productia de colesterol din propriul ficat. Medicamentele mai trebuie sa aiba
o misiune: sa scada absorbtia de colesterol in sange din intestin.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Femeia care rescrie felul în care copiii învață să vorbească
Sursa: start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
Cum se înțelege Alex Velea cu băieții săi: O bag pe nevastă-mea la înaintare...
Sursa: kudika.ro
-
Tranziția verde în regiune
Sursa: futurebanking.ro
-
Vremea rea nu ne părăsește încă: ANM a emis o avertizare meteo de ploi și...
Sursa: wall-street.ro