Toata lumea acuza colesterolul ca pe dracua€™ cel mai negru. Colesterolul se depune pe vase, le stramteaza diametrul si sangele curge precum un firicel neindestulator pentru irigarea organelor.

Sufera din pricina asta inclusiv inima, nealimentata cu destul sange. De aici grija unora de a se feri de anumite alimente bogate in colesterol. Cel mai evitat pare ca este galbenusul de ou, cel ce contine multe elemente de produs colesterol. Conferentiar doctor Daniela Bartos, sefa sectiei de medicina interna de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, atrage atentia insa ca, atunci cand un om are colesterolul mare, numai 20% din acest colesterol tine de alimentatie, restul de 80% din colesterol este produs de propriul organism. Si productia de colesterol din ficat depinde de genetica, de stres etc. Deci regimul alimentar potrivit, nu foarte bogat in grasimi si alte alimente generatoare de colesterol, trebuie asociat cu o serie de medicamente care sa micsoreze productia de colesterol din propriul ficat. Medicamentele mai trebuie sa aiba
o misiune: sa scada absorbtia de colesterol in sange din intestin.